Kovit: Danmark, for tiden det mest berørte landet i verden, har slått sin daglige rekord

Imidlertid er denne rekorden i stor grad illustrert av det store antallet PCR-tester utført etter jul, med frekvensen av positive tester som er nesten konstant, 12,3 %, ifølge data fra helsemyndigheter.

Det nådde sitt forrige høydepunkt med 16 164 tilfeller på 24 timer på mandag.

Det danske arrangementet betyr at mer enn én av 60 personer har testet positivt den siste uken.

675 pasienter (+9 i løpet av 24 timer), inkludert 77 (+6) på intensiv, har i dag et noe økt antall sykehusinnleggelser, men fremgangen har vært mye langsommere enn antall pasienter.

Seksten ekstra dødsfall ble rapportert på en enkelt dag. På én uke økte antallet dødsfall med 17 % til 89 dødsfall, men langt fra forrige vinters (249 dødsfall i uken i januar 2021), et gap i den beskyttende effekten av vaksiner. Eksperter.

På en pressekonferanse oppfordret Søren Prostrom, direktør for folkehelsekommisjonen, danskene til å feire nyttår i «minst mulig» gruppe.

Danmark er et av de mest testede landene i Europa, og har i stor grad oppdaget tilfeller av den nye Omicron-varianten som dominerte territoriet i en uke.

Dette er første gang i Danmark at 100.000 tilfeller er rapportert i løpet av en uke.

Med mer enn 1 700 tilfeller per 100 000 mennesker i løpet av de siste syv dagene, ifølge offisielle data samlet inn av AFP, er Danmark for tiden det landet med høyest forekomst i verden.

Det er foran Malta (1333), Irland (1312), Island (1201) og Storbritannia (1173).

READ  Frankrike gjenopptar felles militære operasjoner i Mali | Burkina Faso Nyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *