Kreml sier at «virkeligheten» av Nord Stream-lekkasjer vil «overraske» europeere

Russland har gjentatte ganger bedt om en internasjonal etterforskning av lekkasjene, som kom midt i en gasskamp mellom Russland og EU og konflikten i Ukraina.

Russlands president Vladimir Putin anså 12. oktober angrepet som en «internasjonal terrorisme» som var til fordel for USA, Polen og Ukraina, og russiske diplomater ba USAs president Joe Biden avsløre om landet hans var ansvarlig for eksplosjonene.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sa fredag ​​at Moskva jobber «aktivt» for å legge til etterforskningen, som han tidligere anklaget for å være «arrangert» for å legge skylden på Russland.

I en snakk med journalister sa han: «Arbeidet gjøres gjennom diplomatiske kanaler.

«Men så langt har han møtt en vegg av motvilje mot å kaste lys over sannheten sammen, noe som ville overraske mange i europeiske land hvis den ble offentliggjort,» la han til uten å gi ytterligere detaljer.

«Verken tyskerne eller svenskene eller danskene delte informasjon med oss,» sa Mr. Peskov beklaget seg.

Nord Stream gassrørledninger har vært i sentrum av geopolitisk kontrovers Allerede før konflikten i Ukraina motarbeidet Kiev og Washington deres konstruksjon, som ifølge dem la vekt på europeisk avhengighet av russisk gass.

READ  Verdensarvkomiteen er enig i ikke å sette Great Barrier Reef på "truet" liste | Great Barrier Reef

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *