Krig i Ukraina: Denne 15. november er poenget

Polen besluttet tirsdag kveld å heve beredskapsnivået til noen militære enheter, kunngjorde en talsmann for regjeringen. Han bemerket også at landet hans vurderer implementeringen av artikkel 4 i NATO-traktaten.

To personer ble drept i en eksplosjon i landsbyen Przewodow øst i Polen nær grensen til Ukraina, sa polske brannmenn tirsdag. En amerikansk etterretningstjenestemann ble sitert av Associated Press for å si at eksplosjonen var forårsaket av russiske missiler som landet i Polen, et medlem av NATO. Flere europeiske tjenestemenn, inkludert Ukrainas president Volodymyr Zelensky, har også lagt skylden på Russland.

I Washington kunne ikke Det hvite hus og Pentagon bekrefte denne informasjonen. USA jobber med polske myndigheter for å samle informasjon og vil deretter bestemme hvilke passende tiltak som skal iverksettes, sa den amerikanske presidentens kontor. Luftvernsirener lød over Ukraina like før klokken 15.30 (13.30 GMT). Et par minutter senere, Eksplosjoner ble hørt i Kiev, Lviv (vest) og Kharkiv (nordøst).. Det siste russiske angrepet på Kiev var 17. oktober.

Russiske okkupanter kunngjorde tirsdag at de hadde trukket seg ut av byen Nova Khakovka, som ligger nær en strategisk vannkraftdam i det sørlige Ukraina, og anklaget Kiev-styrker for å ha beskutt den.

På diplomatisk nivå øker presset mot Russland denne tirsdagen under G20 på Bali.

Nedenfor er hendelsene på denne 265. dagen med krig i Ukraina:

READ  Nye regjeringsaktiviteter i Storhertugdømmet, spesielt på jobb

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *