Krig i Ukraina: En løsning ble utforsket denne søndagen for å forhindre det sjette settet med sanksjoner mot Russland

Tjuesju delegater vil på søndag undersøke løsningen på blokkeringen av det sjette settet med EU-sanksjoner mot Russland, hvorav den første vi fikk vite fra europeiske kilder er at oljeembargoen vil bli opphevet innen utgangen av dette året.

Disse nye restriksjonene er opphevet av Ungarn, et landlåst land som er avhengig av olje fra Russland via Trushpa-rørledningen, som står for 65 % av forbruket.

Budapest anså det toårige ydmykelsesforslaget som ble presentert for utilstrekkelig, og krevde minst fire år og nesten 800 millioner euro i europeiske midler for å renovere raffineriene.

Ifølge disse europeiske kildene vil løsningen være å undersøke muligheten for å fjerne Trushpa fra oljebarrieren og forby tilførsel av enkeltolje med båt. To tredjedeler av Russlands oljeforsyninger til EU fraktes med tankskip og en tredjedel av Druzhba-rørledningen.

Forslaget, initiert av den franske presidenten i EU og Europarådet, vil gjøre det mulig å gå videre med den 6. europeiske embargoen, som har vært til diskusjon siden begynnelsen av mai.

Forbudet mot maritim distribusjon har som mål å stanse kjøp av olje innen seks måneder og kjøp av oljeprodukter innen utgangen av året. Pakken inkluderer nye sanksjoner mot russiske banker og en utvidelse av EUs blokkliste over nye russiske personer.

Å utsette vedtakelsen av hele settet med sanksjoner anses som et annet alternativ inntil en løsning er funnet for Ungarns oljeforsyning.

READ  Klima, biologisk mangfold, forurensning chimique ... Vi avonsn désormais franchi cinq begrenser planleggere

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *