Krig i Ukraina: En russisk guvernør ber folket sitt om å flykte

– Innbyggerne i de bombede områdene, spesielt de i Sebekino-distriktet, bør følge myndighetenes tegn og midlertidig forlate sine boliger, påpekte guvernør Vyacheslav Klatkov.

Ifølge ham skal disse evakueringene gjøre det mulig å «redde liv». Beskytningen rammet igjen Shebekino- og Volokonovsky-distriktene i løpet av natten, og forårsaket «mye skade», men ingen personskader, sier han.

Minst syv mennesker døde og rundt 30 ble skadet i hundrevis av skyting fredag ​​og lørdag, ifølge regionale tjenestemenn.

Søndag sa guvernøren at mer enn 4000 mennesker som flyktet fra eksplosjonene ble midlertidig innlosjert i mottakssentre i regionen.

Konflikten med Ukraina, som Kreml lenge har bagatellisert, påvirker nå fullt ut enkelte russiske grenseregioner, spesielt Belgorod, som har vært plaget av bombeangrep og væpnede infiltrasjoner.

Det russiske militæret sa torsdag at det hadde avverget et ukrainsk forsøk på å «invadere» Belgorod-regionen, en uke etter en spektakulær inngrep fra militantene som sjokkerte og viste sårbarheten til russiske grenser.

Inntrengingene ble hevdet av grupper som kjempet for Q som russere. Ukrainske myndigheter har ingen kontakt.

READ  «Krigsforbrytelser» mot russiske fanger i Ukraina? "Hvis bevist, bør fakta som dette straffes"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *