Krig i Ukraina: «Fase to av russisk atomtrussel begynner»

Med bombingen av anlegget, «har den andre fasen av deres atomtrussel begynt,» sa Mr. Bolovich anslår, mens et annet ukrainsk atominstallasjonssted, Zaporizhia (Sør), allerede har blitt bombet flere ganger i disse månedene, noe som vekker frykt. En atomulykke.

Under et pressebesøk organisert av den ukrainske kjernekraftverkoperatøren Energoatom kunne AFP observere et dypt krater fylt med bomber noen hundre meter fra Pivdennoukrainsk kraftverk i Mykolaiv-regionen tirsdag.

Flere titalls meter fra krateret ble en bygning som AFP ikke kunne besøke, blåst ut dører og vinduer. På den andre siden av hullet mistet også en annen bygning, mindre ødelagt, de fleste vinduene.

Ifølge sikkerhetssjefen i Pivdennoukraïnsk, Ivan Gebet, søkte politi og påtalemyndighet mandag bombestedet.

Det ukrainske atomanlegget er det tredje som blir trukket inn i krigen som Russland lanserte mot Ukraina i februar, til tross for mange oppfordringer fra det internasjonale samfunnet om å redde slik infrastruktur fra å forårsake en kontinental katastrofe.

Sentral Zaporizhia (sør), den største i Europa og okkupert av russiske tropper siden de første ukene av invasjonen, har vært mål for gjentatte bombeangrep de siste månedene.

Kiev og Moskva skylder på hverandre og skylder på hverandre for atomtrusler.

Ved starten av invasjonen okkuperte Moskva-styrker også Tsjernobyl-kraftverket (nord), stedet for den verste atomulykken i historien i 1986. Anlegget, som har vært stengt siden 2000, ligger i et område som er sterkt forurenset med radioaktivt avfall.

READ  Akk, den franske statsministeren Élisabeth Bourne trodde hun ikke lenger ble tatt opp med mikrofoner... (VIDEO)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *