Krig i Ukraina: FN Russlands presidentskap i Sikkerhetsrådet er en «dårlig spøk»

Sikkerhetsrådet har som mål å løse enhver tvist som truer internasjonal fred. Hvis råd ikke virker, kan han ilegge sanksjoner eller bruke makt.

jeg erUkraina torsdag i FN. Sikkerhetsrådet kalte det fremtidige russiske presidentskapet en «dårlig spøk» lørdag og en måned senere.

«Den 1. april ble FN Russlands presidentskap i Sikkerhetsrådet er en dårlig spøk. Russland har tilranet seg setet, det fører en kolonikrig, og presidenten er en krigsforbryter ettersøkt av ICC for barnebortføring, sa Ukrainas diplomatisjef, Dmytro Kuleba, på Twitter.

Sikkerhetsrådet har som mål å løse enhver tvist som truer internasjonal fred. Hvis råd ikke virker, kan han ilegge sanksjoner eller bruke makt.

Les mer Belgia planlegger å levere to av sine eksisterende gruver til Ukraina

Formmessig består den av 15 medlemmer som hver har én stemme. Fem av dem sitter fast: Kina, USA, Russland, Frankrike og Storbritannia. Andre velges av FNs generalforsamling for to år.

Et flertall på ni stemmer kreves for at vedtaket skal vedtas. Hvert fast medlem har vetorett. Hvis han gjennomfører det, vil en resolusjon støttet av tilstrekkelig flertall vedtas.

Les mer Russiske prester gjorde opprør mot spesielle militære aksjoner i Ukraina

READ  Video relatert til morderne etter skytingen av gjerningsmannen Peter R. de Vries | Nederland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *