Krig i Ukraina: Hva er de russiske tapene?

– Russiske tap begynner å nærme seg rundt 180.000 døde eller sårede soldater, sa norsk stabssjef Eirik Kristoffersen til TV2 i et intervju, uten å spesifisere opprinnelsen til disse tallene. «Ukrainske tap kan være mer enn 100.000 døde eller sårede. I tillegg er det rundt 30.000 sivile i Ukraina som døde i denne forferdelige krigen,» la den norske generalen til.

Russland og Ukraina har ikke gitt troverdige beretninger om sine tap på flere måneder. I november sa den amerikanske militærsjefen Mark Mille at det russiske militæret hadde mer enn 100 000 døde eller sårede, med «sannsynligvis» et tilsvarende antall på ukrainsk side. Disse tallene kan ikke verifiseres uavhengig.

War in Ukraine: On the Trails of Horror

Tyskland nekter å levere sine Panther-tanks til Ukraina

Til tross for store tap er «Russland i posisjon til å fortsette (denne krigen) i lang tid», bekreftet Norges stabssjef søndag. Moskvas mobilisering og våpenproduksjonskapasitet. «Den største bekymringen er om Ukraina kan opprettholde denrussisk luftvåpen Ute av krigen», mens så langt «takket være ukrainsk luftvernforsvar» stort sett har blitt holdt utenfor.

Den norske generalen etterlyste en rask forsyning Kampvogner for UkrainaEn fil har blitt blokkert så langt Hovedsakelig fra Tyskland. – Hvis de må angripe om vinteren, trenger de det snart, sier Eirik Kristoffersen til TV2. Berlin nektet å innvilge det på fredag, til tross for presserende appeller fra Ukraina og flere andre europeiske land Leopardtanker i Kiev.

(med Belga)

READ  Russisk utvikling på det afrikanske kontinentet: Bør EU være bekymret?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *