Krig i Ukraina: «I 20 år med Putins kontroll over landet har det vært forverring i mange områder», fordømmer en tidligere russisk soldat

Han kjempet først mot Russland i Ukraina da krigen begynte i februar. Pavel Filativ tok tilflukt i Frankrike i slutten av august. «Jeg elsker Russland, men ikke Putins Russland», utbrøt Roissy mens hun rev opp papirene sine da hun ankom flyplassen. En sterk gest, filmet han.

I den kommende boken, Chow: Mannen som sa nei til krig, Denne tidligere russiske soldaten forteller historien sin og vender spesifikt tilbake til dysfunksjonene til det russiske militæret, som tvang ham til å flykte fra landet sitt.

Pavel Filativ er en soldat i den russiske hærens 56. luftbårne angrepsregiment. Denne tidligere hesteoppdretteren vervet seg noen år før krigen i Ukraina og ble mobilisert til frontlinjen, uten å vite hva han kunne forvente fra 24. februar, den første dagen av den russiske invasjonen. «Alle prøvde å gjette hva som skulle skje […] Som mange politikere i mange land hadde jeg ikke forventet dette«, husket han.

Skjermbilde: Pavel Filativ vitner på settet til BFMTV ©DR

Etter å ha pådratt seg en øyeskade under en kamp, ​​ønsket han å forlate hæren, men han ble avvist. Så han bestemte seg for å stikke av. På settet til BFMTV kom Pavel Filadev for å presentere arbeidet sitt, der han uttrykte sinne. 30-åringen sier han er så sint over å måtte forlate landet sitt: «Det nåværende regimet tillater meg ikke å beskytte rettighetene mine».

«Bak kulissene til russisk makt kan vi se en mestermanipulator som prøver å kontrollere Vladimir Putin.»

Da han ankom Frankrike etter en reise verdig en «James Bond-film», med ordene til organisasjonen han hjalp til med å rømme, forsto han at russiske tjenestemenn var engasjert i propaganda. «Jeg reiste gjennom mange land, men da jeg befant meg i Afrika, bestemte jeg meg for å reise til Frankrike. Jeg mottok mange trusler, spionasje, anklaget for terrorisme…», Han sier. «Det fikk meg til å le lenge da regjeringen min sa at de bare snakker om det NATO og seksuelle minoriteter»

READ  Spansk brannmann fengslet etter å ha startet brann for å 'fylle egoet'

Da han kom i sikkerhet, insisterte han på å fortelle hva han hadde sett.Kanskje åpne øyneneHans russiske kamerater. Boken hans er tilgjengelig for gratis nedlasting på russisk. «I de 20 årene som vår «store kommandør» Vladimir Putin har kontrollert landet, har det vært en forverring i mange sektorer, det være seg politiet, militæret, rettssystemet, medisin eller utdanning. Han klager.

Hvilken fremtid for konflikt?

Selv om torturkamre ble oppdaget etter frigjøringen av Kherson av det ukrainske militæret, hevder Pavel Filadiev at han aldri har vært vitne til tortur. «Jeg sverger personlig på at jeg aldri har vært vitne til noe overgrep og ingen i min enhet misbrukte sivile, fanger eller sivile, men krig føres på en slik måte at «sivile alltid har ofre».

De oppførte seg som dyr», «We Know Only Fear»: Kherson-beboere vitner om russisk aggresjon

Den tidligere soldaten mener også at denne krigen ikke kan vinnes uten bruk av atomvåpen eller hjelp fra allierte. Enten det er Russland eller Ukraina, kan de ikke ødelegge en motstanderhær alene. Likevel anser han det som fullt mulig at den ukrainske hæren vil lykkes med å gjenvinne de tapte områdene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *