Krig i Ukraina: Iran forbereder seg på å forsyne Russland med hundrevis av droner, inkludert militært utstyr

Møte mellom Russlands president Vladimir Putin og Irans president Ibrahim Raisi under toppmøtet i Det Kaspiske hav 29. juni

Nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Jack Sullivan, sa mandag at Iran vil gi «hundrevis av droner» til Russland, som står nede i møte med ukrainsk militær motstand øst i landet.

«Vår etterretning indikerer at den iranske regjeringen forbereder seg på å levere flere hundre droner, inkludert jagerfly, til Russland i løpet av en veldig kort periode.»Han forklarte under en pressekonferanse i Washington.

Denne informasjonen «Indikerer at Iran forbereder seg på å trene russiske styrker i bruken av disse dronene, med de første treningsøktene satt til å begynne tidlig i juli.»Han la til og understreket at han ikke visste om dronene allerede var levert av Teheran.

Iransk utstyr har allerede blitt brukt av Houthi-opprørere i Jemen «Angrep Saudi-Arabia»MR. sa Sullivan.

Siden starten på den russiske invasjonen 24. februar har droner spilt en viktig rolle i rekognoseringsoperasjoner, rakettoppskytinger eller bombing.

Det er en invasjon av Ukraina «Store kostnader» Moskva, forklarte han, har problemer med å vedlikeholde våpnene sine fordi russiske styrker er hull øst i landet.

I forrige uke annonserte USA 400 millioner dollar i ny militærhjelp til Ukraina, inkludert Himars flere rakettkastere og snikskyttergranater. Washington har allerede gitt Kiev 6,9 milliarder dollar i militærhjelp siden invasjonen startet.

I følge Joe Bidens rådgiver, «Russland har allerede stort sett gått glipp av sine mål i Ukraina» som kom fra «Ta hovedstaden, få Ukraina til å forsvinne som et land, fjern den ukrainske identiteten og foren Ukraina med Russland».

«Det grunnleggende målet med vår strategi er å sette ukrainerne i en så sterk posisjon som mulig på slagmarken, slik at når det kommer til diplomati vil de være i en sterk posisjon ved bordet i disse forhandlingene.»MR. Sullivan forklarte.

READ  Pundet stiger igjen etter de varslede tiltakene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *