Krig i Ukraina: Journalist ansatt av La Repubblica overfalt og drept

«Vår reporter Corrado Zunino og hans fikser Bogdan Bitik ble i dag overfalt av russiske snikskyttere i Kherson-forstaden i Sør-Ukraina,» meldte avisen. «Botkan Pidik overlevde dessverre ikke: han etterlater seg en kone og en sønn. Corrado, som ble skadet i skulderen, har blitt innlagt på et sykehus i Kherson,» la han til.

De to journalistene, som omfattende dekket sammenstøtene etter den russiske invasjonen, hadde på seg skuddsikre vester med ordene «Press», sa han. De var i nærheten av Kherson Bridge.

Krig i Ukraina: Russiske tropper begynner angivelig å trekke seg tilbake fra Kherson, frykter de et ukrainsk motangrep?

«Vi ble truffet, jeg så Bogdan stå urørlig på bakken, jeg prøvde å ringe ham, han svarte ikke, så krøp jeg ut av skuddlinjen og løp til jeg møtte en sivil bil. Jeg blødde. De tok meg til sykehuset,» vitnet den italienske reporteren.

Liket av hans ukrainske kollega er ennå ikke funnet på grunn av tilstedeværelsen av russiske snikskyttere, meldte avisen.

Italias utenriksminister Antonio Tajani sa at tjenestene hans og den italienske ambassaden i Kiev jobber med å arrangere Corrado Zuninos retur til Italia.

READ  London fryser Putin og Lavrovs eiendeler, Washington og EU kunngjør sanksjoner

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *