Krig i Ukraina: Kreml anklager Kreml for å prøve å drepe Putin, «forsøk på presidentens liv»

– Vi anser disse handlingene som en terrorhandling og et forsøk på presidentens liv, sa Vladimir Putin i Kreml og la merke til at den russiske lederen var uskadd.

I en video som ble lagt ut på sosiale medier av noen russiske medier, steg en røykfløy over Kreml over natten. Det var ikke umiddelbart mulig å verifisere disse uavhengige kildebildene.

Ifølge den russiske presidenten var det «ingen personskader eller skader forårsaket av fallet og fragmentering av dronene» i Kreml.

Mens droner allerede har krasjet i Moskva-regionen de siste månedene, er dette første gang et inngrep som tilskrives Ukraina har skjedd i sentrum av den russiske hovedstaden, som ligger omtrent 500 km fra den ukrainske grensen.

En stor militærparade ble holdt på Røde plass i Moskva

[Kremlinkunngjordenoendagerfør»VictoryDay»-feiringenden9ogmarkertenederlagettilNazi-TysklandiRusslandmedstorfanfarei1945[1945இல்நாஜிஜெர்மனியின்தோல்வியைரஷ்யாபெரும்ஆரவாரத்துடன்குறிக்கும்மே9அன்று»வெற்றிநாள்»கொண்டாட்டங்களுக்குசிலநாட்களுக்குமுன்புகிரெம்ளின்அறிக்கைசெய்ததாக்குதல்முயற்சி

Flere militærparader over hele Russland har blitt kansellert på grunn av sikkerhetshensyn.

Imidlertid sa Putins talsmann Dmitrij Peskov onsdag at til tross for angrepet på Kreml, vil hovedbegivenheten, en enorm militærparade på Moskvas røde plass, gå som planlagt.

Droneflyvninger over Moskva forbudt

Hovedstadens ordfører, Sergey Sobyanin, kunngjorde at droneflyvninger over den russiske hovedstaden nå vil bli forbudt med myndighetenes godkjenning.

Hendelser som involverer droner rettet mot militærbaser eller energiinfrastruktur har økt i Russland de siste månedene. Moskva anklager Kiev for å stå bak angrepene, men ukrainske tjenestemenn har ikke gjort krav på dem.

De siste dagene har to toghærverk skjedd i den russiske provinsen Bryansk, som grenser til Ukraina, og sporet av to tog.

Strømmen av hendelser kommer når Kiev sier de har fullført sine forberedelser til en stor våroffensiv mot russiske stillinger i Ukraina.

READ  I California drepte politiet en afroamerikansk mann som fikk amputert begge bena

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *