Krig i Ukraina: Russland fokuserer på Donbass og motangrep i Kharkiv

Ukraina forbereder seg på å intensivere russiske angrep på Donbass øst i landet, en prioritet for Moskva, men styrkene mister momentum, mens det ukrainske militæret fortsetter sin motoffensiv i regionen fra Kharkov.

«Vi forbereder oss på Russlands nye innsats i Donbass for på en eller annen måte å intensivere bevegelsen mot det sørlige Ukraina.«I en video utgitt søndag kveld begynte Ukrainas president Volodymyr Zhelensky. Likevel ifølge ham,»Beboerne ønsker fortsatt ikke å innrømme at de er i dilemma«.

Søndag kveld lovet den ukrainske presidentrådgiveren Oleksiy Arestovich sin del. Det ukrainske militæret kunngjorde mandag morgen at det hadde detonert en russisk-kontrollert jernbanebro som forbinder Moskvas to baser, Rubisne og Severodonetsk.

«Vi forbereder oss på store angrep på Severodonetsk og Lyssytchansk-Bakmut-aksen«Den ukrainske guvernøren i Lugansk-regionen, Serguiï Gaïdaï, sier at det allerede er i utvikling i Donetsk Donbass-minefeltet på lørdag, og han beskrev den stadig viktigere humanitære situasjonen.

For eksempel bemerket AFP-reporteren at den nesten tre måneder lange krigen har forlatt gruvebyen Lisztzansk, hjemmet til rundt 100 000 hovedsakelig russisktalende mennesker, et forlatt område uten vann, elektrisitet eller telefonnett.

«Russerne og ukrainerne hevder seier«, sier Natalia Georgievna.Da vi hadde internett kunne vi se nyhetene, men nå … vi aner ikke hvem som står bak disse stemmene eller hvor de kommer fra.«, klager hun.

Men for den britiske militære etterretningen, det russiske angrepet på det østlige Ukraina «Mistet momentum«.

Moskvas tropper klarte ikke å oppnå betydelige regionale gevinster og avanserte sin krigsplan.Betraktelig sent«, ifølge disse kildene.

«Russland kan ha tapt en tredjedel av sin bakkekrigføring i februar«, la de til.»I dagens situasjon«De dømmer»Ikke mulig«Russland gjør det»Øker forbedringshastigheten betydelig«Neste måned.

READ  Ukrainsk konflikt: Den polske ordføreren som fornærmet Salvini angret ikke på noe

Russerne beskriver på sin side sine suksesser ved å erklære at de har skutt raketter fra.Høy presisjon«To ukrainske kommandopunkter og fire artilleridepoter i Donetsk-regionen (øst) nær Zaporizhia, Paraskovyka, Konstantinovka og Novomikilovka.

Det russiske flyet ødela to missiler og et radarsystem i den nordøstlige Sumi-regionen, og russiske luftvernsystemer ødela 15 ukrainske droner, sa Moskva.

Russiske styrker står også overfor et motangrep fra ukrainske styrker i Kharkiv-regionen, landets nest største by som nå nærmer seg den russiske grensen.

I landsbyen Vilkievka, øst for den ukrainsk-okkuperte byen Kharkiv, er det arr etter voldelige kamper som huser revet ned av bomber, gater strødd med søppel, og til og med restene av kuler eller stridsvogner som ble sluppet tilfeldig. På veien.

Symbol, inskripsjon «Azov var«, Med emblemet til en ukrainsk bataljon som ligner på nazistenes hakekors, limt inn i en av de neste stridsvognene.»Z«Den ble tegnet dit av russiske tropper,» sa AFP-journalisten.

Liket av en russisk soldat ble funnet liggende i en hage på lørdag, med bokser med antitanksprengstoffer, soveposer og instant-pasta stablet opp i et rot på et treningsstudio som ble brukt som tilfluktssted for russere. Basketball og skolebøker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *