Krig i Ukraina: Russland fordømmer Tallinns «russofobi», svarer Estland

– Republikken Estlands ambassadør skal etter planen forlate Russland 7. februar 2023, sa det russiske utenriksdepartementet i en uttalelse, som nedgraderer diplomatiske forbindelser til anklagene.

«De siste årene har den estiske ledelsen bevisst ødelagt alle forhold til Russland. Total russofobi og en kultur av fiendtlighet mot landet vårt har blitt hevet til nivået for Tallinns statspolitikk,» sa han.

Ifølge Moskva bekreftet utvisningen av russiske diplomater kunngjort av Estland 11. januar «politikken om å ødelegge forholdet» mellom de to landene.

«Den estiske siden har det fulle ansvar for utviklingen av denne situasjonen i forholdet mellom Russland og Estland. Vi vil fortsette å reagere på de fiendtlige handlingene til den estiske ledelsen,» sa det russiske departementet.

Estland, som støtter Ukraina i konflikten med Russland, begrunnet utvisningene med å si at de måtte «oppnå balanse» i Tallinn og de to landenes diplomatiske staber, ettersom det har vært mange friksjonspunkter siden oppløsningen av Sovjetunionen. henholdsvis Moskva.

I april i fjor beordret Russland stenging av de estiske konsulatene i St. Petersburg og Pskov og erklærte deres ansatte som «persona non grata».

Moskva tok sin avgjørelse da de tre baltiske statene Estland, Latvia og Litauen utviste russiske diplomater etter angrepet i Ukraina.

Russland har utvist diplomater flere ganger siden begynnelsen av konflikten, spesielt 34 franskmenn i mai og 14 bulgarske i august.

Estland svarer meis for tat

Husk at Estland raskt reagerte på Moskvas sanksjon ved å utvise den russiske ambassadøren mandag.

«Vi respekterer prinsippet om gjensidighet i forholdet til Russland», sa det estiske utenriksdepartementet i en tweet mandag, og insisterte på at den russiske ambassadøren forlater Estland samme dag som Russland, det vil si 7. februar.

READ  Joe Biden Health: Demokrater anklaget for å fremme 'ukvalifisert' kandidat og 'forråde' America World | Nyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *