Krig i Ukraina: Soldat skutt i video identifisert

I følge den regionale avdelingen for avdelingen «Nord«Ukrainske væpnede styrker, Oleksandr Matzievsky,»Født 10. mai 1980 i Moldova«, ble han tatt til fange av russerne mens han var sammen med fire ukrainske soldater i den østlige delen av Donetsk.

De siste dagene har avdødes mor vitnet i en TV-nyhetssending som bekreftet hans identitet. SBU-etterforskere sier også at Oleksandr Matsievskys identitet er sikker.Etter en undersøkelse«,»Kontakt med pårørende til avdøde«,»Foto- og videoanalyse«og»Resultater av rettsmedisinsk undersøkelse«.

I dag tildelte jeg tittelen Ukrainas helt til Oleksandr Matzievsky – en soldat, en person velkjent for alle ukrainere.

I sin daglige tale berømmet president Volodymyr Zelensky søndag kveld «heltemot«Av denne ukrainske tjeneren.»I dag tildelte jeg tittelen Ukrainas helt til Oleksandr Matzievsky – en soldat, en person velkjent for alle ukrainere. Til en som vil bli husket for alltid«, erklærte han høytidelig.

Vasyl Malyouk, leder av SBU, ble sitert i en uttalelse for å understreke at ukrainske sikkerhetstjenester jobbet med å identifisere russisk militærpersonell.Han begikk denne blodige forbrytelsen«.

READ  Canada slutter seg til den grønne listen, men Spania og Hellas holder seg gult når det gjelder treg regjering

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *