Krig i Ukraina: Ulovlig russisk rekrutteringsnettverk gjemmer seg på Cuba? «Hjelp oss, vær så snill»

Det cubanske innenriksdepartementet jobber med å «nøytralisere og demontere et menneskesmuglingsnettverk som opererer fra Russland og rekrutterer cubanske borgere som bor der, samt noen fra Cuba, til militære styrker som er engasjert i militære operasjoner i Ukraina,» sa utenriksdepartementet. Rapportere.

Utenriksminister Bruno Rodríguez X (tidligere Twitter) lovet i en melding på X (tidligere Twitter) at den cubanske regjeringen ville «handle med lovens kraft» mot tiltakene.

Departementet sa at det er innledet straffesak mot de involverte i disse aktivitetene.

Han minnet om at Cuba ikke deltok i krigen i Ukraina, og understreket den kategoriske avvisningen av «leiesoldater».

Glorifisering av andre verdenskrig, «Resurgence of Nazism»… Russland omskriver historien i sine skolebøker

Miami-avisen America TeVe publiserte sist fredag ​​vitnesbyrdene til to unge menn som sa at de ble lurt av Facebook til å jobbe som murere på byggeplasser i Ukraina med det russiske militæret.

«Vennligst hjelp oss, prøv å få oss ut herfra så fort som mulig for vi er redde», sier en av 19-åringene i en video som er lagt ut på medias nettside.

America TeVe bemerker at de unge mennene sendte meldingen fra en buss tatt fra Ukraina med russiske soldater til Ryazan, sørøst for Moskva.

«Vi kan ikke sove» fordi «de når som helst kan komme inn og gjøre noe mot oss», sa en annen ungdom, som hevdet å ha blitt overfalt.

READ  Den kanadiske regjeringen har forbudt TikTok på sine mobile enheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *