Krigen i Ukraina etterlot 180.000 døde eller sårede på russisk side, og 100.000 på ukrainsk side, ifølge Norge.

I løpet av nesten ett år med konflikt har krigen i Ukraina etterlatt nesten 180.000 døde eller sårede i rekkene av det russiske militæret, og 100.000 på ukrainsk side, ikke medregnet de 30.000 sivile ofrene, ifølge estimater gitt av sjefen i- sjef søndag 22. januar. av den norske hæren.

«Russiske tap begynner å nærme seg rundt 180 000 døde eller sårede soldater»Det sa Norges stabssjef Eirik Kristoffersen i et intervju med TV2, uten å spesifisere opprinnelsen til disse tallene. «Ukrainske tap kan overstige 100 000 døde eller sårede. I tillegg har Ukraina omtrent 30 000 sivile som døde i denne forferdelige krigen.la den norske generalen til.

Kontinuitet etter annonse

Seksti år etter Élysée-traktaten er et fransk-tysk par i opprør

Norge, et land som grenser til Russland, har vært medlem av NATO siden grunnleggelsen i 1949. Disse tallene kan ikke verifiseres uavhengig. Russland og Ukraina har ikke gitt troverdige beretninger om sine tap på flere måneder.

I november sa den amerikanske hærens stabssjef Mark Milley at det russiske militæret hadde lidd mer enn 100 000 døde eller sårede. «for det meste» Det samme gjelder på ukrainsk side.

Store tap

Til tross for hans store tap, «Russland kan fortsette (denne krigen) i lang tid»Den norske sjefen bekreftet også, med henvisning til Moskvas våpenmobilisering og produksjonsevne.

«Om Ukraina kan holde russisk luftvåpen utenfor krig er av stor bekymring»Mens den så langt har klart å holde hoveddelen ute «Takk til ukrainsk luftvernforsvar». De fleste russiske angrepene de siste månedene har blitt utført med langdistansemissiler.

Kontinuitet etter annonse

Moskva-avisen: «Fortvil ikke», Navalnyjs melding

READ  160D Demac til Crane Norway

Den norske generalen etterlyste en rask tilførsel av kampvogner til Ukraina, som så langt har vært blokkert hovedsakelig av Tyskland. — Skal de gå på offensiven om vinteren, kommer de til å trenge det snart.Det sier Eirik Kristoffersen til TV2.

Til tross for presserende oppfordringer fra Ukraina og flere europeiske land, Fredag ​​nektet Berlin å overlevere sine Panther-tanks til Kiev. Disse tunge stridsvognene er i rekken av flere europeiske land, inkludert Norge, men deres levering til Ukraina er teoretisk underlagt tysk grønt lys.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *