Kronprins Haakon på et digitalt besøk i San Francisco – Royal Central

Foto: Jørgen Gomnæs / Royal Court

Norsk kronprins Hakon besøker faktisk San Francisco, California, 27. – 28. april. Besøket i San Francisco er Norges første store virtuelle utenlandsbesøk, og mange har muligheten til å følge dette offisielle besøket digitalt. Kronprinsen vil være digitalt ledsaget av utenriksministeren i Norge, Eni Eriksen Søred; Handels- og industriminister Iseline Nybo; Olje- og energiminister Tina Bro. Og en norsk næringsdelegasjon.

Norge og California er begge kystøkonomier med potensial til å bruke fornybare energikilder som havvind. Disse mulighetene vil også bli presentert under besøket, og det vil bli holdt en diskusjon om investeringer og finansiering for bærekraftige samfunn og selskaper i fremtiden.

California er den mest folkerike staten i USA, en av de største økonomiene i verden og hjemsted for mange av verdens største teknologiselskaper. Den har en nasjonal og global lederrolle i å utvikle og investere i klimatiltak og grønn teknologi. Den norske kongefamilien er involvert i et forsøk på å styrke samarbeidet mellom Norge og California om å investere i grønne løsninger som bidrar til å skape en bærekraftig og verdifull fremtid.

Besøket vil begynne med en velkomst fra California-regjeringen Gavin Newsom og en samtale med California-nestleder-regjeringen Elene Kunalakis. Hovedtemaet er samarbeid mellom Norge og California, internasjonalt samarbeid innen klima og delte erfaringer med utvikling og bruk av ny grønn teknologi. Besøket fortsetter til UC Berkeley og Stanford University, hvor mange norske utdanningsinstitusjoner jobber tett. Disse universitetene er viktige for fremtidens talent og fabrikker og er sentrale i teknologiutviklingen i California. Kronprinsen vil møte professorer og studenter for samtaler om bærekraft, innovasjon og entreprenørskap.

Den andre dagen av besøket arrangeres en dialog og møter mellom norske og kaliforniske forretningsmenn. California har i likhet med Norge satt klare mål for overgangen til nullutslippsbiler. Innovasjon Norge koordinerer forretningsdelegasjonens hovedtemaer, som inkluderer utveksling av beste praksis og erfaringer for å nå nullutslippsmål på land og sjø.

READ  Boris Johnsons siste nyheter: Liveoppdateringer etter hvert som økonomien 'blir verre'

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *