Krusninger i universets stoff kan avsløre begynnelsen av tid

Å beregne hvordan elektromagnetiske bølger forplanter seg i et plasma er nesten dagliglivet til fysikere. I dag har noen av dem fått ideen om å bruke disse metodene til studiet av gravitasjonsbølger. Håper å endelig få tilgang til tidenes begynnelse.

Han gravitasjonsbølger. De er merkelige krusninger i krumningen av rom-tid. Stoffet til universet vårt. Albert Einstein hadde spådd dens eksistens allerede i 1916. Men det tok 100 år å bekrefte. Og i dag er det med håp om å skimte tidens begynnelse forskere ved Princeton University (USA) stole på disse morsomme bølgene. Mer nøyaktig om måten de kan påvirke materien og strålingen som astronomer observerer i dag.

Fordi de har utviklet formler som i teorien kan få gravitasjonsbølger til å avsløre skjulte egenskaper til kroppene som navigerer i universet vårt. Når bølger passerer gjennom materie, skaper de faktisk lys hvis egenskaper avhenger av materiens tetthet. Analyse av dette lyset kan gi tilgang til egenskapene til stjerner som befinner seg millioner av lysår unna. Og selv til informasjon som går tilbake til big bang-periode.

Gå tilbake til Big Bang takket være opplevelsen av kjernefysisk fusjon

Hvordan gikk forskerne frem? Basert på arbeidet som er gjort i kjernefysisk fusjon. Ja, den som mater vår sol og stjernene. Den vi også håper vil gi oss den energien vi trenger i fremtiden.

I en tid nå har forskere som studerer kjernefysisk fusjon vært i stand til å beregne hvordan elektromagnetiske bølger bevege seg i plasmaet. Forstå suppen av elektroner og atomkjerner som driver de smultringformede fusjonsanleggene fysikere kaller tokamaks. Nå viser det seg at denne prosessen er entydig lik bevegelsen av gravitasjonsbølger gjennom materie. Alt som gjenstår er å bruke formlene utviklet av forskere ved Princeton University for å analysere ekte data. Og la oss se hva som kommer ut av det…

READ  Studioet bak NFT-spillet begjærer seg konkurs etter å ha tapt nesten en million dollar i kryptovaluta.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *