Kryptovalutaer: Hvorfor krasjer markedet?

Sammenbruddet av FTX, en av de største kryptovaluta-«børsene», førte til at prisen på alle eiendeler stupte.

-19% for Bitcoin, -24% for Ether, -39% for Dogecoin og -24% for Avax. Denne uken ble kryptovalutamarkedet påvirket av kollapsen av FTX, en av de største børsene på planeten. For de som ikke kan terminologien, er børser nettplattformer som ligner på nettbanker, som lar deg utveksle eiendeler (euro for bitcoin og andre kryptovalutaer) og lagre dem på kontoen din.

FTX har vært et av de store navnene i bransjen, sammen med Binance, Coinbase eller Crypto.com. Imidlertid har selskapet nylig kommet under press fra rivalen Binance, som bestemte seg for å selge alle kryptoaktiva fra sin rivaliserende plattform. Slettingen av tokenet forårsaket et fall i markedsvurderingen. -75 % innen få timer. Selskapet, i panikk, frøs uttakene til alle brukerne og videresolgte noen eiendeler for å forhindre kollaps av tokenet. Så tilbød Binance en redningspakke til sin rival. i følge BloombergFTX vil imidlertid ha et underskudd på opptil seks milliarder dollar, og økonomien vil være så dårlig at ethvert oppkjøp er praktisk talt umulig. Selskapet, født i 2019 i Hong Kong, har flyttet til Bahamas. Inntektene oversteg 1 milliard dollar i 2021 og ble en av de største aktørene i markedet. Sam Bankman-Fried har imidlertid vært på radaren min Sikkerhet-og utveklsingskommisjonen (SEC) i flere uker, for tvilsom praksis. Husk at hvis disse selskapene brygger milliarder, er det fortsatt ingen rammeverk som styrer deres virksomhet.

For øyeblikket er det vanskelig å vite hvilken skjebne som vil være forbeholdt plattformen. Hvis en redning ikke er organisert, kan hans død ha en lignende effekt som forliset av en stor bank, som Morgan-Chase. Kryptovalutamarkedet har allerede hatt flere krasj i år. Sammenbruddet av FTX kan føre til en ytterligere nedgang i markedet. Noen analytikere spår allerede bitcoin-prisen til 13 000 euro. Da dette ble skrevet, handlet Bitcoin for €16 2000.

READ  Salmonella: Et nytt produkt bestilt av Afsca

Hvis den faller igjen, vil Bitcoin ta med seg alle andre eiendeler. Bitcoins dominans er fortsatt veldig sterk i denne sektoren. Den minste svingningen i prisen påvirker verdien av andre eiendeler. Inntil FTX-spørsmålet er avgjort, vil det sannsynligvis være usikkerhet i markedene. Vil vi snart se Bitcoin til €10 000 igjen? En ting er sikkert, og det er at eiendelen vil ta lang tid å komme seg til nivået den nådde på topp i desember 2021.

_
Følg Geeko videre FBOg Youtube Og Instagram Så du går ikke glipp av nyheter, tester og tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *