Kull viser utholdenhet når økonomiene kommer seg

Kullbruken øker i noen av verdens største økonomier ettersom etterspørsel etter elektrisitet gjenoppretter fra pandemien, noe som illustrerer utfordringene land står overfor for å lukke ut skitne, men pålitelige fossile drivstoff.

Kull har vært i tilbakegang i mange år i mange land, men bruken av den øker nå i USA, Kina og Europa til tross for økende press fra regjeringer, investorer og miljøforsvarere for å redusere karbonutslipp. Hovedårsaken til økningen – som har presset kullprisene til flerårige høyder – er økt energibehov etter hvert som økonomiene raskt gjenoppretter åpenhet fra pandemi.

Mens analytikere og ledere sier at retur av kull sannsynligvis vil være kortvarig, viser det verdens fortsatte avhengighet av fossilt brensel til kapasiteten på fornybar energi vokser mer og lagringsteknologiene forbedres.

Land har brukt milliarder på å legge til fornybar energi til rekordhastigheter, men sol- og vindprosjekter genererer bare strøm når solen skinner eller vinden blåser, og kan ikke intensivere når etterspørselen er høy. Disse restriksjonene betyr at verden fortsatt er avhengig av fossilt brensel, spesielt når det er en økning i etterspørselen etter elektrisitet. Analytikere sier at dette vil forbli tilfelle til mer fornybar energi tilsettes, sammen med lagring som batterier.

“På slutten av dagen må du holde lysene på,” sa Catherine Porter, grunnlegger av energikonsulentfirmaet Watt-Logic. “Når regjeringer står overfor valget om ikke å spare strøm eller bruke kull, vil de bruke kull.”

READ  Kaffe og ting åpnet i Norge, South Carolina

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *