Kullavgifter reduserer utslipp, ikke arbeidsplasser eller økonomisk vekst

Det er lett å lage moro med noen økonomers tilsynelatende besettelse av karbonavgifter som det eneste verktøyet for klimapolitikk. Noen ser ut til å glede seg over å bevise at vi bare skal beskatte karbon og skatt karbon. I mellomtiden er det klart at karbonavgift alene ikke vil være tilstrekkelig, fordi mer enn bare “rettferdig” prising må gjøres for eksternalitet av negative utslipp, og på grunn av politikk. Å beskatte noe dårlig kan være en god ting objektivt, men ordet “skatt” høres fremdeles ut som et ord på fire bokstaver i Washington, DC.

Men blant alle disse argumentene, ville det være veldig lett å overse en enkel sannhet: karbonavgift, hvis det gjøres riktig, fungerer. Reduser utslippene av karbondioksid. Mer overraskende kan det øke økonomien samtidig.

Utforsk dynamiske oppdateringer av Jordens hoveddatapunkter

For å finne ut hvordan, se på EU, ikke ledelsen Emisjonssirkulasjonssystem, Det største karbonmarkedet i verden. EU, ETS også, Redusere utslippAllerede før de historisk lave prisene starter Samlingen fortsatte Etter noen viktige politiske reformer. Emisjonshandel står imidlertid ikke alene. EUs ETS er en del av en mer omfattende klimapolitikk pakke, Inkludert politikk for direkte energisektor og delvis viktig nasjonal lovgivning.

Kullavgifter er en del av den nasjonale klimapolitikken. De fokuserer vanligvis på sektorer som ikke fanges opp av ETS i EU, noe som betyr fokus utenfor energisektoren og vekk fra noen av de mest kostnadseffektive kutt i utslipp. Det varierer også sterkt fra land til land, alt fra så lite som $ 0,25 per tonn karbondioksid som bare dekker 4% av Polens CO2-utslipp til over $ 125 per tonn som dekker rundt 40% av Sveriges CO2-utslipp. Denne dekningen overgikk Norge med 62% til rundt $ 50 per tonn.

READ  Norsk Hydro selger aluminiumsvalsverk til KPS Capital Partners for € 1.380 millioner - Informed Aluminium Company

Det brede spekteret i nivåer og dekning er et ikke-tull miljømardrøm, noe som indikerer mangelen på en generell klimapolitikk. I mellomtiden er volatilitet drømmen til økonomer, slik at de kan estimere effekten av karbonavgifter.

Jeb Metcalfe, professor i økonomi ved Tufts University, og Jim Stock, professor i økonomi ved Harvard, gjorde nettopp det og estimerte klima og økonomi. Effekt Karbonavgifter i Europa. Dommen deres: Hev avgiftene til $ 40 per tonn karbondioksid som dekker 30% av utslippene, og se etter kumulative utslipp med 4% til 6%. Dette er mye og litt.

Kullavgifter reduserer utslippene. Dette er en klar. Høyere skatter, som de i Sverige, har større innvirkning. nedskalere Utslipp omtrent 11%. Mindre skatter, som skatter i Polen, har liten effekt. Det er også klart at selv kutt i ambisiøse beskatningsland ikke er nær “tilstrekkelig” i noen forstand av begrepet, noe som indikerer enten behovet for betydelig høyere karbonpriser eller utfyllende politikk som går utover karbonprisen i seg selv.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *