Kvalifisering av Euro 2022-sammendrag: Holland på farten, Tyrkia slo Norge, Portugal i hendene på Serbia | Fotballnyheter

Steven Berghuis og Luuk de Jong scoret på begge sider av pausen da Nederland fikk VM-kvalifiseringen tilbake på rett spor med en 2-0 hjemmeseier over det heldige Latvia lørdag.

Nederlanderne lette etter en sterk respons etter et overraskende 4-2-tap for Tyrkia i Istanbul onsdag ved starten av sin gruppe G-kampanje.

Til tross for et voldsomt angrep fra avsparket (nederlenderne hadde 11 målforsøk de første 25 minuttene), tok det til etter en halvtime å score da Berghuis, som hadde ventet til sin 23. internasjonale kamp for sin første landskamp. mål, lunget hjem. fra kanten av området.

Bilde:
Steven Berghuis feirer å bryte dødvannet for Nederland

Latvia forsvarte heroisk det meste av kampen, bortsett fra et hjørnespark i det 69. minutt da De Jong headet den andre.

Kampen ble spilt foran 5000 tilskuere på Amsterdam Arena som en del av en regjeringsstøttet studie om mengden kontakt i mengdesituasjoner.

I mellomtiden scoret Ozan Tufan to fantastiske mål som Tyrkia seilte til en komfortabel 3-0-seier over Norge, som hadde innbytter Kristian Thorstvedt sendt ut på slutten av kvalifiseringskampen for Gruppe G-VM lørdag.

De spilte hjemmekampen i Malaga på grunn av koronavirusrestriksjoner i Oslo, og nordmenn protesterte mot Qatar-VM for andre gang på fire dager iført skjorter som ba om at menneskerettighetene skulle respekteres.forhåndsvisningsbilde4:21

Høydepunkter fra Norge mot Tyrkia i FIFA World Cup European Qualification Group G

Spillerne løftet også sine venstre hender, noe som gjenspeiler den internasjonale menneskerettighetslogoen.

De ble raskt etterlatt da Yusuf Yazici kuttet forsvaret sitt til venstre og satte et lavt innlegg for Tufan, som var for sent, for å score i fjerde minutt.

Alexander Sorloth kunne ha utlignet sin back i det 26. minutt, men hans kraftige skudd ricochetterte av stolpen og viste seg å være en kostbar feil da Caglar Soyuncu ble umarkert for å avslutte Yazici hjørnespark to minutter senere.

Sorloth og Erling Haaland nærmet seg fra et hjørnespark tidlig i andre omgang, men natten deres endte effektivt da Tufan scoret Tyrkias tredje med et strålende krøllete skudd som fløy ned langt inn for å gjøre det 3-0 like før.

Haaland hadde ballen i nettet like etter, men hans innsats ble utelukket for offside, og Tyrkia holdt på for en komfortabel gruppe G-seier i første gruppe med seks poeng etter to kamper, foran Montenegro på målforskjell. Nederland, som slo Latvia 2-0, er tredje med tre poeng og Norge fjerde på målforskjell.

Andre steder, Kroatia De fikk kvalifiseringskampanjen tilbake på sporet for verdensmesterskapet i 2022 etter at en Mario Pasalic-hodet i første omgang ga dem en møysommelig 1-0 hjemmeseier over Kypros i gruppe H lørdag med kaptein Luka Modric som feirer rekord på 135 landskamper.

Modric slo rekorden satt av den tidligere kroatiske forsvareren Darijo Srna og la på en møysommelig forestilling på Rujevica stadion, da Kroatia måtte jobbe hardt for å oppnå seier.

Resultatet etterlot kroatene med tre poeng fra to kamper etter det første 1-0-tapet mot Slovenia, mens Kypros har ett poeng etter en 0-0-remis med Slovakia. Russland leder gruppen med seks poeng etter å ha slått Slovenia 2-1 på lørdag.

Kroatia, som var nummer to i verdensmesterskapet i 2018, beleiret kypriotene fra starten, men var begrenset til et bråk av kors og flere halvsjanser før Pasalic brøt fastløpet i det 40. minutt.

Mitrovic setter rekord og Serbia vinner uavgjort

Aleksandar Mitrovic halverte underskudd 40 sekunder etter omstart
Bilde:
Aleksandar Mitrovic halverte underskudd 40 sekunder etter omstart

Serbia Spissen Aleksandar Mitrovic ble landets ledende målscorer med 39 mål på 63 internasjonale kamper etter å ha scoret i en 2-2-uavgjort hjemme med Portugal i en spennende kvalifiseringskamp for gruppe A til verdensmesterskapet i 2022 lørdag.

Serberne kjempet tilbake med to mål mot for å tjene en del av byttet da Fulham-spissen Mitrovic slo ned ett i det 46. minutt og Filip Kostic utlignet etter en dobbel av Diogo Jota ga Portugal en 2-1 ledelse. 0 i første omgang.

Liverpools spiss Jota satte europamestrene foran med en heading i det 11. minutt fra en fantastisk assistanse fra Bernardo Silva og la til en annen på den 36. da han så hjem på et Cedric Soares-innlegg fra høyre.

Diogo Jota feirer det første av sine mål for Portugal mot Serbia
Bilde:
Diogo Jota feirer det første av sine mål for Portugal mot Serbia

Men Serbia brølte på Rajko Mitic-stadion og halvtidsvikar Nemanja Radonjic, som designet begge målene, ga målscorerne sine en grill etter pause og trakk også en god redning fra Portugals keeper Anthony Lopes.

Den serbiske forsvareren Nikola Milenkovic ble utvist i skadetiden etter å ha fått et rødt kort for en hensynsløs utfordring til en motstander, og Cristiano Ronaldo fikk et tilsynelatende godt mål nektet sekunder senere.

Ronaldo slo den serbiske keeperen Marko Dmitrovic med en lang ball og gjorde det sidelengs mot mål bare for Stefan Mitrovic for å fjerne det, men TV-repriser antydet at han hadde krysset linjen.Serbia vs Portugal4:39

Høydepunktene i Serbia kontra Portugal fra gruppe A i den europeiske FIFA-VM-kvalifiseringen.

Resultatet etterlot begge lag med fire poeng fra to kamper, da Serbia kjørte Irland 3-2 hjemme i åpningen på onsdag, mens Portugal vant 1-0 over Aserbajdsjan.

Resultatet var også en bittersøt milepæl for Portugal-trener Fernando Santos, som nådde en sjelden milepæl på 1000 kamper som hovedtrener på klubb- og internasjonalt nivå til sammen i sin 33-årige karriere på benken.Ronaldo er rasende av det annullerte 'målet'1:16

Cristiano Ronaldo stormet av banen og kastet kapteinens armbånd til bakken etter at dommeren ikke tillot sitt seiersmål i ekstraomgang mot Serbia.

Belgia slår tilbake for å være uavgjort i PrahaTsjekkia mot Belgia4:12

Oppsummering av Tsjekkia mot Belgia i gruppe E i den europeiske kvalifiseringen til FIFA verdensmesterskap
Romelu Lukaku feirer med Timothy Castagne etter å ha scoret uavgjort
Bilde:
Romelu Lukaku feirer med Timothy Castagne etter å ha scoret uavgjort

Romelu Lukakus mål i andre omgang hjalp Belgia redde 1-1 uavgjort mot ham Tsjekkisk Republikk i et underholdende VM-slips der begge lag ble nektet av tømreren ved flere anledninger.

Lukas Provod ga hjemmelaget ledelsen med sitt første internasjonale mål like etter pause, da han øste ballen i verdensrommet og sendte et langskudds forhandskudd forbi den belgiske keeperen Thibaut Courtois.

Men Lukaku utlignet i det 60. minutt da han konverterte forsvarer Ondrej Celustka og sendte et skudd som avviste keeperens høyre ben i nettet.

Begge sider fortsatte å angripe for et vinnermål med Kevin De Bruynes skudd fra kanten av sekstenmeteren som traff skogen i det 70. minutt, og den tsjekkiske forsvareren Jan Boril fulgte etter i det 84. minutt.

READ  Hvorfor vi er besatt av koselig å leve mer enn noensinne

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *