Kvinnen som tilbrakte tid innelåst alene i Arktis

For de fleste av oss er infeksjon isolert. Men for andre er det en mulighet til å søke den ensomheten. Hvor er det bedre å gjøre enn å være i polarsirkelen?

Faktisk gikk Valentina Miyoso et skritt videre. Hun flyttet nord for Norge – inn i polarsirkelen – midt i ikke bare pesten, men 24 timer med polarnetter som om de var i horisonten. Det var en dåp av ild, men hun tok den.

“De to månedene desember og januar var mørke,” sier han.

Miyoso, fra Emilia Romagna i Nord-Italia, så livet hennes ødelagt av en epidemi.

En natur- og stilguide, han reiste utenlands med italienere, drev en populær blogg og blogget om standardreiser i Italia på siden Gratis reise. “Alt fokuserte på turisme,” sier han. “Livet mitt ble alltid brukt på veien – jeg var borte fra hjemmet i seks måneder av året.”

Inntil infeksjonen treffer. Som utallige andre i reisebransjen, stoppet Miyos liv skarpt.

Klarte ikke å veilede, fortsatte han med blogging og nettannonseringsarbeid. Men etter at Italia overvant verdens tøffeste låser og kom ut med viruset under kontroll sommeren 2020, begynte beina hennes å klø igjen.

Så da jeg kontaktet ham via Instagram i september, med muligheten til å dra til polarsirkelen for å drive et pensjonat, blinket hun.

“Er jeg redd? Nei, jeg så det som en vakker mulighet til å besøke steder, og jeg ville aldri ha valgt min egen flaggermus, sier han.

”Siden jeg ikke lenger kan gjøre mine reiser, er det en måte å reise og leve en annen virkelighet på, på en mer bærekraftig måte, selvfølgelig, men i en del av verden jeg ikke kjenner, ble jeg inspirert. ”

I løpet av to dager aksepterte hun; En måned senere ankom hun Kongsford, cirka 2400 kilometer nord for sitt tidligere hjem nær Modena, Italia.

Forskjellene kan ikke være for mye. Modena er kjent for maten i 185 000 byer, Michelin-stjerne mat (Massimo Potura ligger der) og katedralen fra det 12. århundre.

På den annen side er det bare 28 personer i Kongsford, ingen middelalderarkitektur.

“Det nærmeste supermarkedet ligger 40 kilometer unna,” sier Miyoso. “Det nærmeste sykehuset er nesten 200 miles, og flyplassen – tilsynelatende er det en liten, lokal – 40 miles.

READ  Hvordan se Bezel Diamond League 2021

“Om vinteren var det 75 miles med vind og snø overalt, så det er vanskelig å komme seg rundt.” Beboere går til dagligvarebutikken hver uke eller to – til veiene er klare. Stien til flyplassen og supermarkedet i Berlewk er en svingete knekt-kystvei som grenser til klippen; I dårlig vær er dette umulig.

Mørke, dystre netter

“Jeg hadde ingen forventninger – jeg opprettet dem ikke med vilje fordi jeg var interessert i å finne ut av det,” sier han. Hun hadde imidlertid en ide om å være i butikken: “Jeg visste at jeg skulle til et veldig isolert sted – de advarte meg. Jeg visste at det var alvorlig, jeg visste at det var i den arktiske tundraen, men jeg hadde aldri vært i Norge .

“Kort tid etter at jeg kom, kom polarnettene.”

Tross alt er hun ikke besatt av 24/7 mørke.

“Det var en utrolig opplevelse å leve i fullstendig mørke i to måneder. Det plaget meg ikke. Det er faktisk vanskelig å leve med lys.”

Ja, det 24/7 sollyset. Fra midten av mai til midten av juli bader Kongsford i midnattssolen. “Det er ingen solnedgang på to måneder, og når solen går ut, godtar ikke kroppen at det er nattetid, så det er vanskelig å sovne,” sier han.

“Men bortsett fra det, er det ikke irriterende; Det er faktisk en vakker livsstil. “

Faktisk sier han ekstremvær har lært ham noe veldig viktig.

“Når jeg drar til varmere land, tar du energi utenfra, fra andre, fra klimaet, fra atmosfæren. Du samhandler med andre, solen er der.

“Når du er helt isolert på et sted som dette, er det du lærer å gjøre å finne energi i deg selv. Det er en fantastisk oppdagelse – spesielt når du ikke har hatt lys på to måneder, må du vekke deg selv.”

Tverrkulturell congsford

Hvis ja, hva slags mennesker velger å leve en slik stillesittende livsstil?

Tyskerne, latvierne, italienerne og thailenderne kaller alle de 28-sterke folket i Kongsford for “multikulturelle”, og de bor alle sammen med lokalbefolkningen og kommuniserer på engelsk. “De var veldig imøtekommende og veldig hyggelige mot meg,” sier han.

Han var spesielt knyttet til en annen italiensk kvinne som jobbet i Eugenias P&P-selskap, og sier at til tross for den generelle befolkningen i Kongsfjord, har noen ting ikke endret seg. “Det er en stereotype, vi italienere er veldig høylydte og beier når vi snakker, de gjør ikke det. Jeg la absolutt merke til det. [a difference in] Vår kommunikasjonsstil. ”

READ  Creed Valhalla av Ay Gaya Yanar Killer / ...

Et sted som ingen andre steder

Dette er ikke første gang Miyoso tilbringer lang tid i utlandet – han tilbrakte tre år i London for 18 år siden. Men nylig har han fokusert mer på varmere klima, tilbrakt tre måneder i India, Indonesia og Senegal og ett år i Sørøst-Asia. Dette gjør beslutningen om å angripe Arktis enda mer overraskende.

Men han sier det er umulig å sammenligne Arktis noe annet sted, fordi det ikke er noe annet sted. Faktisk, sier han, er verden annerledes enn Sør-Nord-Norge.

“Klima, lys, mørke – alle er forskjellige. Her er dette den virkelige tundraen. Trær vokser ikke – dette er virkelig vilt landskap. Vi har røde og arktiske rev og reinsdyr overalt.

“Det er hvaler, delfiner, spekkhogger og mye sjøtigrene – som er kjent for fugletitting. Og det er sel, de er vakre.

“Jeg bor ikke i Norge. Jeg bodde i den arktiske tundraen. ”

Tundraen er også blottet for stat. Det er ikke et eneste tilfelle av Govit-19 i Kongsfjord ennå – selv om norske byer er underlagt restriksjoner, kan livet fortsette som normalt på grunn av ekstrem isolasjon i landsbyen.

“Jeg har ikke hatt maske på syv måneder,” sier Miyoso.

Åpner igjen

Miozo er bekymret for å åpne reisen når epidemien er under kontroll.

“Før epidemien var det en slags turisme med utstillingen, din tilstedeværelse på sosiale medier,” sier han.

“Du må vise at du er i utlandet, så du må ta en selfie med en tiger eller en stamme. Reise som et verktøy for personlig utvikling av selvutvikling mistet sin betydning.

“Sosial ekskludering handler om frykt – ikke bare smitte, men også smitte. Så det vil definitivt påvirke forholdet vi har til mennesker på ett sted akkurat nå. Ting som klemmer er en del av normale menneskelige interaksjoner, så vi gjør mindre av det og prøv en annen måte å kommunisere og spre vår interesse for en annen kultur. “,

READ  Megan Markle 'vil være hjemme i Amerika' når prins Harry besøker Storbritannia i år

“Det vil definitivt endre vår måte å reise på, men vi må se nøyaktig hvordan.”

Som en vanlig reiseblogger har han ledet en treg tur siden 2007 – og han mener en annen bivirkning av epidemien er at vi tar mer tid mens vi reiser, og beveger oss sakte. Han tror måten vi ser på natur og utendørs turisme kan endre seg på.

“Vi må være mer bevisste på hvor kraftig naturen nå ser i epidemier, og vi må få folk til å tenke på den som en del av naturen, ikke å se eller bruke den som et museum,” sier han.

“I stedet må vi kommunisere med det, respektere det, beskytte det. Det sparer.”

Arktisk liv for alltid?

Miyosos offisielle arbeid på pensjonatet ble avsluttet for to måneder siden, men hans tid i Arktis gjorde et slikt utseende at han ble i Kongsford og leide et hus i stedet. “Å bo her er vakkert,” sier han. Men nå er hun klar til å dra – i det minste midlertidig.

Ikke at hun skal tilbake til Italia. I stedet kjøper hun en bil med Eugenia, og de drar nordover til den fjerne Svalbard-skjærgården – en årlig helårsboplass nord for planeten som sitter 650 miles under Nordpolen, hvor mennesker deler gater med isbjørner. Etter en måneds reise dit, drar de sørover til Lofoten, hvor de skal jobbe på et annet pensjonat.

etter det? “Jeg har utviklet vakre forhold og solidaritet med folket i Kongsford – akkurat som vi dannet en familie, er jeg med dem nå – så jeg vil definitivt besøke det i fremtiden,” sier han.

Til høsten ser hun tilbake på veiledningsoppdraget, så hun planlegger å reise tilbake til Italia. Som hun sier, ble hun revet.

“Jeg vet virkelig ikke – noe kan skje,” sier han.

“Dette er grunnen til at jeg valgte karrieren min – jeg kan jobbe meg gjennom reiser. Jeg har alltid holdt dørene åpne for å gi liv. “

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *