«La oss forberede oss på en fullstendig avskjæring av russisk gass, i dag er det mest sannsynlige alternativet»

«La oss forberede oss på en fullstendig avskjæring av russisk gass, i dag er det det mest sannsynlige alternativet. Det forutsetter at vi akselererer vår energiuavhengighet,» påkalte den andre mannen i den franske regjeringen.

«Vi er veldig uavhengige, og vi liker ikke å være avhengige av andre. Den første uavhengigheten må være aktiv,» fortsatte han. Økonomiministeren sa: «Vi må sette oss selv på slagmarken nå om regulering, avskaffing, nøkternhet, redusere forbruk, … Nå må vi ta beslutninger.»

Dermed refererte han til 100 % re-nasjonalisering av det franske energiselskapet EDF, annonsert denne uken av statsminister Elisabeth Borne.

I følge Bruno Le Maire vil den «fullstendige enheten i kommandoen» tillate «raskere beslutninger om det strategiske temaet karbonnøytral elektrisitetsproduksjon i Frankrike».

Energikrisen for statsråden er «den viktigste saken i månedene som kommer», og vi må forberede oss på en total reduksjon i gassforsyningen.

«Vi står overfor en energikrise som kan ha en svært betydelig innvirkning på våre daglige liv, på sysselsettingen, på arbeidet til selskapene våre, på det franske industrielle verktøyet,» understreket Bruno Le Maire.

Ministeren forklarte at han ennå ikke hadde fått EU-kommisjonens godkjenning til å nasjonalisere EDF.

– Jeg har hatt lange diskusjoner med (konkurransekommissær) Margrethe Vestager om dette temaet, så vi vil gjenoppta våre svært lange diskusjoner, sa statsråden.

READ  Lerøy Seafood Reports øker høsthastigheten - Fish Farmer Magazine

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *