Landbaserte gårder i Norges fiskeristrategi – Fish Farmer Magazine

Norge planlegger å utvikle en ny havbruksstrategi som sannsynligvis vil fokusere på utvikling av landbasert RAS havbruk.
Fiskeri- og sjømatminister O’Donoghue Ingrikitson sa at den norske økonomien for tiden er i ferd med å restrukturere, og at havbruk forventes å bli en enda viktigere næring de neste årene.
Ingbriktson erklærte: “Vårt mål med denne strategien er å øke verdiskapningen. Hvis næringen skal fortsette å vokse, må den være bærekraftig.
«Strategien vil blant annet se på infrastruktur, fôrtilgang og digitalisering, og lisensieringssystemet er et viktig tema.»
Han sa at industrien vokser raskt med ny teknologi og kan produsere mer i stor skala til sjøs og på land. Dette er en del av fremgangen der administrasjonen av denne sektoren bør fortsette, understreket han.
Denne strategien vil ta for seg hvordan dyrehold kan bidra til å forbedre dyrevelferden og redusere klimagassutslipp og andre negative miljøspørsmål.
«Jeg ønsker en god samtale med bransjen og organisasjonene som jobber med den,» sa han. Ministeren sa senere i en uttalelse at han ønsker å se mer fiskeoppdrett i lukkede anlegg for å beskytte miljøet. Han la til: «Det er noe som under alle omstendigheter skyver seg fremover.»
Selv om laks er en av de sunneste matene folk kan spise, krever laks og ørretkjøpere stadig mer dokumentasjon på holdbarhet, sa Ingriktson. Han påpekte at han så på en ny insentivordning som ville gjøre det lettere å nå dette målet. Detaljer om den nye strategien forventes å bli utgitt innen slutten av sommeren.
Fiskeri er en av de viktigste aktivitetene i landet, sa han og la til at det skaper arbeidsplasser og bidrar til å gi sunn mat til den stadig økende befolkningen i verden.

READ  Bob-Akanda: Nordkoreanske trekkspillere skjuler Norges største hits

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *