Landsbasert Brexit-informasjon – Innvandring

Norge: Landsbasert Brexit-informasjon

For å skrive ut denne artikkelen, må du registrere deg eller logge på montac.com.

Britiske statsborgere som lovlig oppholdt seg i Norge før 31. desember 2020 da Storbritannia trakk seg fra EU, kan fortsette å bo, studere og jobbe i Norge gjennom de rettighetene som ble etablert ved konvensjonen om eliminering av alle former for diskriminering. På slutten av Brexit-overgangen vil britiske statsborgere som er bosatt i Norge være underlagt en tilbaketrekningsavtale, og deres rettigheter vil bli beskyttet hvis de blir bosatt. Innbyggere i Storbritannia må sørge for at de er registrert som innbyggere.

Inngangs- og oppholdskrav

Britiske statsborgere kan bli i Norge før 31. desember 2020 hvis de er bosatt.

Britiske statsborgere som reiser til Norge før 31. desember 2020, må registrere seg hos Utlendingsdirektoratet (UTI). Britiske statsborgere må fylle ut et søknadsskjema online og planlegge en avtale. De bør ta den trykte søknaden og de forespurte dokumentene til møtet. Britiske statsborgere kan søke om oppholdstillatelse hos Local Service Center for Foreign Workers (SUA). Etter å ha fått oppholdstillatelse, må britiske statsborgere søke om et norsk personnummer i folkregisteret.

Alle britiske statsborgere som bor i Norge 31. desember 2020 eller før, må skaffe seg et nytt oppholdskort, selv om de tidligere var registrert som innbyggere. Det nye oppholdskortet vil bli lansert i januar 2021.

Britiske statsborgere som flytter til Norge etter Brexit-endringen, blir behandlet som ikke-EU-borgere og underlagt de samme bostedsreglene. Britiske statsborgere som ankommer 1. januar 2021 uten forutgående bostedsstatus innen 2020, må registrere seg som innbyggere hvis de har vært i Norge i mer enn 90 dager.

READ  Konverteringen av erkemorderen til islam er tvilsom

Fra 1. januar 2021 får du reise til Schengen-området i opptil 90 dager uten visum for å besøke familie eller venner i en periode på 180 dager; Delta på forretningsmøter, sportsbegivenheter eller kulturelle arrangementer; For turisme og kortvarig studie eller opplæring. Reisende bør merke seg at besøk i andre Schengen-land i løpet av de foregående 180 dagene også utgjør et maksimalt opphold på 90 dager. Eventuelle dager i Norge før 1. januar 2021 teller ikke som en 90-dagersgrense.

Jobber i Norge

Britiske statsborgere som er bosatt i Norge kan fortsette å jobbe i landet etter Brexit-endringen.

Britiske statsborgere bør merke seg at noen jobber kan kreve kontroll av britiske kriminelle poster. Etter å ha fått jobben, må britiske statsborgere søke om et personlig nummer på deres lokale politistasjon eller på det lokale servicesenteret for utenlandske arbeidstakere.

Enkeltpersoner som er bosatt i Norge og jobber i et annet EU / EFTA-land kan trenge tillatelse for å bevise at de er grensearbeidere fra januar 2021. Hjemmekontoret vil gi ytterligere detaljer når veiledning er tilgjengelig.

Pass

Reglene for reiser innen EU forblir de samme til 31. desember 2020. På den tiden kan britiske statsborgere reise til land i EU og Schengen-området med sitt britiske pass. Innbyggere i Storbritannia må sørge for at deres reiser er gyldige så lenge turen varer. Innehavere av britiske statsborgerpass trenger ikke visum for å komme inn på Malta.

Fra 1. januar 2021 får du reise til Schengen-området i opptil 90 dager uten visum for å besøke familie eller venner i en periode på 180 dager; Delta på forretningsmøter, sportsbegivenheter eller kulturelle arrangementer; For turisme og kortvarig studie eller opplæring. Reisende bør merke seg at besøk i andre Schengen-land i løpet av de foregående 180 dagene også utgjør et maksimalt opphold på 90 dager. Eventuelle dager i Norge før 1. januar 2021 teller ikke som en 90-dagersgrense.

READ  Norge gjør oppmerksom på håndsettet

I februar 2021 vil den norske regjeringen lansere et nytt søknadssystem for britiske statsborgere. Mellom 1. januar 2021 og tiden de mottar sitt nye oppholdskort, må britiske statsborgere ta med seg ett av følgende dokumenter for å bevise at de er bosatt:

  • Attest
  • Oppholdstillatelse
  • Attest for opphold

Sertifikater for opphold er tilgjengelig fra den norske skatteetaten via Aldin.

Opprinnelig utgitt 16. desember 2020

Innholdet i denne artikkelen er ment å gi en generell guide til emnet. Søk ekspertråd om din spesifikke situasjon.

Populære artikler: Innvandring fra Norge

Endringer i portugisisk nasjonal lov

Whitewash Warrior

Denne nye endringen av lov 37/81 av 3. oktober 1981 ble kunngjort av presidenten 3. november og vil tre i kraft dagen etter at den ble løslatt.

Landsbasert Brexit-informasjon

Ambassador Global, Inc.

Britiske statsborgere som lovlig oppholdt seg i Nederland før 31. desember 2020 da Storbritannia trakk seg fra EU, kan fortsette å bo, studere og jobbe i Nederland gjennom etablerte rettigheter.

Forretningsreise etter Brexit og ETIAS

Michael Gibriano advokater og juridiske rådgivere

Brexit-overgangsperioden slutter 31. desember 2020 klokken 23. Dette betyr slutten på en uavhengig bevegelse i EU for alle europeiske nasjoner …

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *