Långivere anklager norsk flybuss for ‘urimelig trykk’

Långivere har beskyldt Norwegian Air Shuttle (NAS) for å “urimelig presse” dem til å avgjøre krav som en del av en gjenopprettingsplan for det urolige skandinaviske flyselskapet.

Aktor ga uttrykk for bekymring under en høring i High Court mandag, der irske flyselskapsleiere Avalon, SMBC Aviation Capital og Koshak ga debitorene.

NAS og fire irske datterselskaper er i høyesterettsbeskyttelse mot kreditorer, mens KPMGs inspektør Kieran Wallace slår sammen en plan for å redde gruppen.

Rosa Fanning, seniorrådgiver for flere långivere, inkludert U.S. Export-Import Bank, sa mandag at långiveren motsetter seg NASs anmodning om at High Court skal behandle en søknad om å stanse leasingaftaler torsdag 18. februar.

Han argumenterte for at det “virket som et grovt forsøk på å feste noe til en helt upassende frist for å presse dem til å finne en løsning.”

Fanning påpekte at søknaden reiste juridiske spørsmål om jurisdiksjonen og måten NAS foreslo å beregne tap til långivere.

Han bemerket også at høringen, som ble foreslått på torsdag, har satt av litt tid til långivere til å svare på ulike bedriftsinnlegg i toppfirmaet.

NAS ønsker at domstolen skal “avvise” leiekontraktene og avtalene, og avslutter disse avtalene med løsninger som inkluderer både prøvetiden og betalingene før Wallace ble utnevnt.

Flyselskaper og irske datterselskaper Arctic Aviation Assets, Norway Air International, Trammensforden Leasing og Lysagerforden Leasing ønsker å returnere 36 fly. Gruppen ønsker å redusere flåten fra den opprinnelige 140 til 68.

Jetmotorer

John Breslin for Rolls-Royce, som leverte jetmotorer til Norge; Allison Gears for Global Eagle Entertainment, som sørget for underholdning om bord; Paul Hutchinson for Lufthansa Technician, en spesialist på flyvedlikehold; Og Stephen Walsh for Bank of Utah og Citibank, som gjenspeiler Mr Fannings poeng.

READ  Brexit News: Storbritannia kan kopiere Norge for å tvinge EU-fiskere til å plyndre britiske farvann Nyheter

Brian Kennedy, seniorrådgiver for norske selskaper, sa torsdagens høring virkelig haster fordi komiteen måtte ta andre skritt for å fullføre utvinningen, inkludert å holde långivermøter og fullføre en parallell prosess i norske domstoler.

“Hver dag teller,” sa han. Justis Michael Quinn sa tirsdag 23. februar at han ville høre selskapenes søknad om avslag på leieavtaler og kontrakter, men fortalte långivere at de måtte svare på NASs innleveringer innen fredag.

Han vil også høre Wallaces søknad om å forlenge eksamen med ytterligere 50 dager fredag, fristen 25. februar, noe som betyr at prosessen vil ta totalt 150 dager.

Kelly Smith, sensorens seniorrådgiver, bekreftet at “vårt mål er å bringe en søknad om å forlenge tiden utover den 100. dagen.”

Kennedy ga retten detaljer om leieavtalen, som omfattet 21 fly og fire motorer. Han ba dommer Quinn om å sende inn søknader om å avvise disse kontraktene.

Irske selskaper Avalon, SMBC Aviation Capital og Koshak har signert avtaler med NAS og dets datterselskaper. Arix er partner i Avalon, Aviation Capital Group, Bank of Australia Macquarie og Engine Lease Finance.

Eksamen

Kennedy sa at selskapet ønsket å trekke sin søknad om å si opp en kontrakt med flyprodusenten Boeing, som ville sikre at NAS kunne betjene resten av flyselskapet hvis det kom ut av testen.

Blant forslagene om å gjenvinne NAS var flåten, personellet som nummer 10.000 før Govt-19-streiken, fullførte langdistansetjenester og skaffe penger fra investorer.

NAS og irske datterselskaper har vært i High Court-beskyttelse fra kreditorer siden november da Wallace ble utnevnt til inspektør. Panelet valgte de irske domstolene på grunn av datterselskapene som eier flyene.

READ  Historien om brannsagaen - et år

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *