Langrenn: Norge, Sverige og Finland blir med i OPA Cup – Sportsnyheter – Ski

Endelig fødselen til en ekte runde B?

Gjennom årene har mange medier og mange langrennsløpere feilaktig kalt den europacuplignende OPA Cup-kretsen Coupe des Alpes.

I beste fall er navnet som alltid slår oss fordi Norge, Sverige, Finland og Russland egentlig ikke kan snakke om det europeiske nivået når de ikke har vært der hele sesongen.

Men situasjonen kan endre seg når vi minst venter det, for østerrikske Rosvita Stadtlober, president i det nasjonale skiforbundet og president i OPA (Organisasjon av alpinasjoner) har kommet med en morsom kunngjøring.

Norge, Sverige, Finland, men også Polen, Kroatia og Ungarn slutter seg til OPA Cup-systemet. Ambisjonen er å endelig gi betydelig synlighet til kretsen, som uten tvil snart vil endre navn, og fremfor alt lovligheten til selve spillet.

Så i likhet med IBU-cupen for skiskyting, i likhet med alpint med sin ekte europacup, kan vi bevege oss mot fødselen av en ekte og vakker International Circuit B, som vil gi alle deltakere en flott bridge før de blir med. Verdensmesterskap.

Disiplin og utvikling og promotering av idrettsutøvere vil være kjernen i dette nye programmet.

Fra nå av vil lederne av OPA Cup måtte diskutere mye om de fremtidige mekanismene til denne nye kretsen og være enige med FIS. Ingen implementeringsdato er foreløpig annonsert.

READ  Norway Tour: Remco vant Evening Point Sprint og vant 3. plass

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *