Langsiktige norske aksjonærer trenger 4600 prosent i året for å gå til null – E24

Flyselskapets aksjonærer har vært gode denne uken, men aksjonærer siden nyttår har fortsatt 97,9 prosent tap. Nortnet Economist anslår at det var flere tusen kunder på hele turen.

Krise: Norge sliter med å unngå konkurs. Aksjearkivet til Corona parkerte fly er her.

Kareena Johansson / NDP

Publisert: Publisert:

Etter noen sprø handelsdager på den norske aksjen er slutten på uken opp over 130 prosent, men flyselskapet må imidlertid gjennomgå en større økonomisk opprydding for å overleve.

Prisstigningen siden forrige fredag ​​er fortsatt langt fra å redusere tapet av aksjonærer som har vært på farten siden begynnelsen av 2020.

  • Hittil i år har prisen falt fra 37,75 kroner til 80 re, en nedgang på 97,9 prosent, mens den for en uke siden var ned 99 prosent.
  • Dette betyr at aksjonærene vil trenge mer enn 4600 prosent av aksjen for å flytte til null fra nyttår, sammenlignet med prisen i begynnelsen av 2020.

Les på E24 +

Norge ble kalt «Kong» i gamle dager – det er det det synger

Jeg tror flere tusen store har gått tapt

Det er ikke kjent nøyaktig hvor mange aksjonærer som var involvert i den norske rollen i denne perioden.

Hos NortNet har flyselskapet nå 31 520 norske kunder. Investeringsøkonom Mats Johannessen mener trolig flere tusen mennesker har sittet med denne aksjen i lang tid.

I begynnelsen av 2020 eide 11.000 norske Nortnet-kunder norske aksjer. Men mange har kjøpt og solgt i år. Dette betyr at de samme menneskene som har rollen i dag ikke er nødvendige.

– Ofte har det skjedd et stort skifte mellom aksjonærene. Det er fullt mulig for noen mennesker å være inne og ute hele året. Johannessen sier det er vanvittig mye handel i Norge.

Men investeringsøkonomen tror at noen kan ha aksjene sine til tross for nedgangen.

– De siste årene har Norge hatt en jevn strøm på 10.000 til 20.000 aksjonærer, som dessverre ligger på 180 kroner. Dessverre har en stor del av dagens aksjonærer store tap i Norge.

Les på E24 +

17 Inkasso krever 1,8 millioner kroner mot Norge

Nortnets investeringsøkonom Mats Johannasen

Nortnet

Aksjehandel har økt

Aksjene i Norge handlet høyere ettersom prisene falt denne uken.

  • Torsdag handlet aksjene til 103 757 handler for 1,44 milliarder kroner, og handlet over 900 millioner kroner klokken 14 fredag.
  • Det meste av virksomheten er fra små sparere. Nortnet-kunder i Norden tjente 918 millioner inntekter på torsdag. Av dette var 537 millioner kroner i Norge, mens svenske, danske og finske kunder handlet for 381 millioner kroner.

– Det er helt sprøtt, sier Johannasen.

Eksperter mener at det er liten verdi i dagens norske aksje, og forklarer at spekulanter kaster seg når den begynner å stige.

– Folk vil vinne i lotto også, men innsatsen her blir null, sa Robert Nass, manager i Nordia.

Les mer

Domstol om Norge: – Det er alvorlige økonomiske problemer

Sliter med å unngå konkurs

Norge sliter med å unngå konkurs etter at passasjerbegrensninger mislykkes som følge av reisebegrensninger under epidemier – en krise som rammer alle flyreiser.

I tillegg til å være tilsvarende aktiv i Norge, har flyselskapet også gitt konkursbeskyttelse til flere datterselskaper i Irland og morselskapet.

Dette gir nordmannen flere måneder til å sette sammen gjenopprettingspakken, men det er ingen garanti for at selskapet vil overleve.

Det er allerede et nytt skjebnemøte denne uken. Mandag vil aksjonærene ta stilling til skissen av flyet for redningsplanen, en annen innen seks måneder.

Dette betyr at investorer vil betale opptil fire milliarder i kapital, mens låntakere vil konvertere den tilbake til gjeldsaksjer.

En slik prosess betyr vanligvis at de nåværende aksjene vil bli mindre i verdi fordi antall aksjer vil øke dramatisk når ny kapital kommer og blir konvertert til gjeldsaksjer.

Publisert:

READ  Managed Norway fortsetter sin raske internasjonale ekspansjon, og lanseres i Norge og Sveits

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *