L’annuel de l’automobile – ca 3,50 per liter bensin i Norge

Det viktigste symposiet dedikert til elektrisk mobilitet fra 11. til 15. juni: Da Norge var vertskap for EVS 35-arrangementet, skjønte foredragsholdere fra hele verden hvor mye en liter bensin er i dette landet. Siden kanadiske sjåfører er ivrige etter å se bensinprisene stige over 2 dollar literen, unngå en tanke for bilistene i det oljerike Norge, hvor prisen er 27 kroner per liter eller rundt 3,50 dollar per liter. . Det er det dyreste europeiske landet å fylle bensin på Norge og det nest dyreste landet i verden etter Hong Kong.

Nesten halvparten av avgiftene på bensinprisen

Til rundt 30 øre per liter i Quebec (litt mer enkelte steder) konstaterer Norges Bilforbund at nesten halvparten av pumpeprisen i landet kommer fra veiavgifter, karbonavgifter og salg. Skatt og Norge er Europas største oljeprodusent.

Vi har ikke gjort noe for å redusere bensinprisene

Som mange industriland har den norske regjeringen tilbudt å subsidiere husholdningenes energikostnader, men har vært motvillige til å gjøre det. Med inflasjonen som stiger til 5 %, er det florert av spekulasjoner om at sentralbanken vil bli tvunget til å doble den planlagte renteøkningen neste uke. Så regjeringen vil sannsynligvis ikke påvirke bensinprisen.

Med informasjon fra Bloomberg

Benoit-diagram

Om forfatteren

Benoit Charett / Eier og sjefredaktør Benoit Charett har drevet med biljournalistikk i over 30 år. Han er grunnlegger, eier og sjefredaktør for L’Annuel de l’automobile, som han har publisert siden 2001. Han har vært vertskap for RPM og RPM + show på V og The Legends of the Road på Historia. For første gang siden 1986 har han vært vertskap for radioprogrammet Ça tenu la route og har lagt L’Annuel de l’automobiles offisielle nettsted online på Annual Auto, og for andre år på rad på Passion Auto på RDS.

READ  - Avklares i dag - VG

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *