«Largo Winch 3» i Charleroi: Hvorfor tiltrekker byen så mange regissører?

Så Charleroi-regionen tiltrekker seg filmskapere og kunstnere. Rådhuset, Chambre Banks, Marcinelle Relaxation Center… Mange steder var satt for mange opptak.

Det er en veldig grafisk by. Du legger fra deg kameraet og bildene kommer rett ut.

Hvorfor denne suksessen? Det vil appellere til filmskapere, spesielt med postindustrielt landskap, hele den autentiske og originale siden av byen. » Det er en veldig grafisk by. Vi legger fra oss kameraet og bildene utfolder seg direkte«, forklarer Joachim Weissmann, regissør for «Thirtysomethings».

En annen forklaring er de rikelige økonomiske og logistiske insentiver fra offentlige myndigheter.

På føderalt nivå er det Skattely, en Skattelettelser for å fremme produksjonen av audiovisuelle og sceniske verk i Belgia.

På regionalt nivå er det Wallimage. «Vi finansierer film- og serieprosjekter i Wallonia. Den har økonomiske ringvirkninger og sysselsetter teknikere i regionen Vallonien. Vi har også en gratis tjeneste for gjennomføring av filmopptak. Vi hjelper til med stedsspeiding, skytetillatelser mm.«, forklarer Jean-Francois Defnin, direktør for «Filming»-avdelingen hos Wallimage.

Til slutt, på lokalt nivå, er det kinotjenesten i provinsen Hainaut, som fungerer som Wallimage, men med mindre produksjoner og i provinsskala. «For å dra nytte av vår støtte, må filmen hovedsakelig spilles inn i Hainaut-provinsen. Tiltrekker direktører til å komme og jobbe med oss»sier Ursula Biller, kommunikasjonsansvarlig for tjenesten.

I mellomtiden, overfor stadig økende skyteforespørsler, vurderer byen Charleroi løsninger for å bedre håndtere forespørslene. «Det er nødvendig å begrense autorisasjoner eller sette opp en bestemt tjeneste innenfor kommunenE», sier Pascal Verhulst.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *