Lav boligkjøpekraft: Dette er hvor mye bolig den gjennomsnittlige familien har råd til

Belgiske familier har mistet 18 kvadratmeter kjøpekraft for eiendom siden begynnelsen av året, tilsvarende et stort soverom, indikerte eiendomsplattformen Immoweb tirsdag i sin nye prisindeks. Gjennomsnittsfamilien kan nå kjøpe en bolig på 85 kvadratmeter, opp fra 103 kvadratmeter ved inngangen til året.

Økningen i eiendomsprisene i Belgia siden starten av 2022 (+5,8%) og høyere renter har konsekvenser for etterspørselen etter eiendom, ifølge en kvartalsvis undersøkelsesanalyse basert på Immoweb-data. Den gjennomsnittlige belgiske husholdningen har mistet 13 % av evnen til å låne, og mange kandidater må forlate kjøpsplanen eller revidere kjøpsplanen, ifølge studien.

Den tilsynelatende nedgangen i kjøpekraft i Brussel

Nedgangen i kjøpekraften til eiendom er spesielt tydelig i Brussel-regionen. Emweb legger til at Belgia fortsatt har en av de beste kjøpekraftene i Europa. Den gjennomsnittlige franske familien har råd til et hus på 61 kvadratmeter, ifølge hans beregninger. De påfølgende renteøkningene fra Den europeiske sentralbanken vil også ha direkte konsekvenser for etterspørselen etter eiendom, som vil fortsette å avta, ifølge IMWeb analytics.

«På den annen side vil noen kjøpere finne seg utelukket fra markedet fordi de ikke vil ha nok budsjett til å finansiere prosjektet sitt. Dette fenomenet vil være mer uttalt i store byer, hvor familier er mer avhengige av lån fordi på den annen side. mange kandidater vil ikke ha eiendomsvalg enn å revidere sine ambisjoner når det gjelder areal og side», videre fremgang Immoweb.

READ  "Det vil være andre"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *