Lavaen ødelegger igjen hundrevis av bygninger på øya La Palma

Vulkanen brøt ut 19. september på øya La Palma på de spanske Kanariøyene, med 269 flere bygninger som ble feid bort lørdag, noe som bringer det totale antallet bygninger til 1817, ifølge European Earth Surveillance System Copernicus, med henvisning til offentlig kanal RTVE -data . Som et forebyggende tiltak er mer enn 7000 mennesker allerede kastet ut, men ingen nye utkastelser er kunngjort. Ingen skader.

Siden midnatt har det blitt registrert om lag 40 tremor av lys til middels intensitet, hvorav den kraftigste nådde en styrke på 4,6 på 37 kilometers dybde. Ifølge Eduardo Suarez, en ekspert ved National Geographic Institute, “indikerer disse jordskjelvene at utbruddene fortsetter uforminsket.”

Vulkanen, som ligger i Cumbria Viza og ennå ikke er offisielt navngitt, brøt ut 19. september etter et halvt århundres søvn. Siden den gang har vulkanutbrudd og askeskyer forårsaket betydelig skade på hjem, infrastruktur og landbruk.

Operatør Ena sa at øyas flyplass var tilbake i drift. Imidlertid har flytrafikken ennå ikke startet på grunn av den høye konsentrasjonen av aske i luften. Dette vil imidlertid ikke påvirke flytrafikken til naboøyene Tenerife, F ர்ட rtventura, Gran Canaria og Lanzarote.

READ  Spania vaksinekrise: Madrid avlyser to ukers publikasjon Politics | Nyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *