Lawrence Wiel leser «Forgive Me» av poeten Alban Kelle

Laurence Vielle leser ordene til den franske poeten Alban Kelly. «Tilgi meg», fra «Equilibriste de passage» utgitt av Le Castor Astral, 2022.

«Tilgi meg», Alban Kelle

Unnskyld meg, jeg skal til den forhistoriske og veldig fredelige skogen på den andre siden av veien. Jeg skal snakke med et dyr fordi dyr gir biekyss og de kjenner stillhet.

Beklager å komme tilbake til denne stille historien. Dette er på grunn av min kamp for å opprettholde stillheten. Ikke en stor kamp med stridsvogner og soldater, nei,

Et lite slag fant sted under jorden, uten trommer, uten trompeter, uten rop. Mange dyr ved min side, dyr ved min side er en krig. Ponnier, hester, hunder, katter, marsvin, mus, høner, fugler, kakerlakker. En kamp med dyr, og ordsetninger. Setninger med usagte ord. Har ikke sagt det. Porten er ikke forbedret. Dyr og fraser med ord ved min side, ved min side for denne lille fredskrigen.

Du forstår at dyrene mine og setningene mine trenger en forhistorisk og veldig fredelig skog. De vet ikke hvordan de skal kaste seg inn i ordenes store verden med elektriske neonlys og høy hastighet. Dyrene mine og setningene mine vet ikke hvordan de skal leke med ordlyden i munnen. Det er fordi de har kjempet så lenge, sa jeg dere, at kriger er slitsomme.

Vær trygg, de vet hva det vil si å spille og noen ganger elsker de å spille. Renner å skyve ned, kort for å lage magi, ballonger å fange. De er ikke redde, de er ikke reserverte, de skammer seg ikke. De er ikke engang tynne. De tar hensyn. Dyrene mine og mine ord er forsiktige med å ta tilbake stillheten som ble stjålet fra dem for lenge siden.

Mine dyrs stemmer overskygger ikke mine, og jeg hører definitivt mine dyrs stemmer snakke uten ord. Jeg passer på at stemmene deres ikke overdøves, jeg passer på at de ikke forsvinner. Og det er den samme taushetskrigen. En krig for at dyr ikke skal forsvinne, en krig for at stemmer ikke skal svelges, en krig om setninger og at jeg skal fortsette å puste.

Derfor skal jeg til en forhistorisk og veldig fredelig skog.

Jeg beklager, jeg tilgir deg, takk, jeg elsker deg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *