Ledende bioplastfirma Novamont (NB Renaissance-Eni) kjøper norsk BioBag

Novamont spa, verdensledende innen bioplast kontrollert av NB Renaissance, gjennom Mater-BI spa, og gjennom Versalis (Eni-gruppen) kunngjorde i går oppkjøpet av BioBag Group, den norske lederen innen emballasjeløsninger med lite innvirkning. . Og separat innsamling av sektorer med vått avfall.

Novamonts rådgivere om transaksjonen var Hi.Lex og Hjort for Legal og PWC for økonomiske, skattemessige og arbeidsmessige aspekter; For BioBag Bryan Garnier for fusjoner og oppkjøp og Wiersholm for juridiske aspekter.

Les mer om BioBag og finn det siste Økonomiske nyheter Med Born2Invest-mobilappen.

BioBag International er en ledende global gruppe som er aktiv innen utvikling, produksjon og markedsføring av sertifiserte biologisk nedbrytbare og biologisk nedbrytbare applikasjoner

Gruppen er blant de ledende produsentene av miljøvennlig emballasje i Nord-Europa. I tillegg til biologisk nedbrytbare og biologisk nedbrytbare applikasjoner, tilbyr konsernet produkter basert på Post-consumer Recycled (PCR) under merkevaren GreenPolly. Med en omsetning på 50 millioner dollar (41 millioner euro) og 135 ansatte har BioBag hovedkontor i Askim, Norge, og har et stort produksjonsanlegg i Estland, filialer i Sverige, Danmark, Irland, Finland, Polen, Australia, Canada og USA og representanter i mange land.

35% av eierandelen i Mater-BI, som kontrollerer Novamont 75%, ble overført til NB Renaissance tidlig i 2016, sammen med en rekke private equity-andeler i andre selskaper som alle var eid av Intesa Sanpaolo, som en del av bankfilialen. . Allianseieraktiviteter ble gjennomført med Neuberger Berman. Intesa Sanpaolo fikk i sin tur kontroll over Novamont med Investitori Associati II Fund i 1996 fra daværende Montedison Group. Investitori Associati II har vært i avvikling i årevis, men fremdeles blant Mater-BI-aksjonærer med en eierandel på 35%, i likhet med Melville srl, en NB-renessansebil. Resten av Mater-BIs kapital fordeles på flere andre private og ikke-private aksjonærer, inkludert Berger Trust.

READ  Bobil-demonstrasjon: Veronique og mannen hennes mottok en korreksjon på €2775 på grunn av den nye skatten

Novamont Group er en pioner innen produksjon av bioplast, utvikling av biokjemikalier og bioprodukter ved å integrere kjemi, miljø og landbruk. Med mer enn 600 mennesker stengte den 2019 med en omsetning på rundt $ 329 millioner (270 millioner euro) og kontinuerlige investeringer i forskning og utvikling (5% sammenlignet med omsetning, mer enn 20% av individer er dedikerte). Novamont har rundt 1800 patenter og patentsøknader.

Det har hovedkontor i Novara, produksjonsanlegg i Terni, Pottery (RO) og Patrica (Frankrike) og forskningslaboratorier i Novara, Terni og Piana de Monte Verna (CE). Selskapet har også opprettet et likeverdig joint venture med Versalis (Eni) i Porto Torres (SS). Det er aktivt i utlandet med kontorer i Tyskland, Frankrike og USA og et representasjonskontor i Brussel (Belgia). Den er tilstede gjennom sine distributører i mer enn 40 land på alle kontinenter.

I 2020 oppnådde Novamont B Corporation-sertifisering, og ble dermed en del av den globale B Corp-bevegelsen, som omskriver måten vi driver forretninger i verden på. Hun er klar over hvor mye som fortsatt kan gjøres for å fremme en virkelig bærekraftig og inkluderende økonomisk modell, og hun har også besluttet å gjøre forpliktelsen bindende og endre selskapets charter for å bli et juridisk fordelaktig selskap.

Oppkjøpet vil gi Novamont muligheten til å benytte seg av BioBags svært uavhengige distribusjonsnettverk i geografiske områder der Novamont ikke har tilstedeværelse.

Sammen vil de to selskapene kunne bringe et bredt spekter av løsninger til markedet og skape sterkere allianser med viktige interessenter, fra store forhandlere til lokalsamfunn. De vil også styrke sitt felles engasjement for innovative prosjekter som forbedrer den separate innsamlingen av organisk avfall og komposteringssystemer, spesielt i Nord-Amerika, Skandinavia, Øst-Europa og Australia.

READ  Hva med potensialet til gass oppdaget i Marokko?

I løpet av det siste tiåret har Novamont klart å ekspandere betydelig, hovedsakelig gjennom intern vekst, anskaffelse og fornyelse av gamle eller nedlagte industriområder. Denne avtalen vil tillate Novamont å utvide sin komposterbare bioplastvirksomhet i Nordøst-Europa, Nord-Amerika og Australia. BioBag vil fortsette å operere som en uavhengig organisasjon, med samme ledergruppe som har prestert godt de siste årene.

«Oppkjøpet av BioBag gjør det mulig for Novamont å utvide sin sirkulære bioøkonomiske modell. Ved å kombinere våre beste ferdigheter og energier og fullt ut integrere våre forsyningskjeder, kan vi bedre betjene våre partnere, både i oppstrøms- og nedstrømsfasen,» sa Katia Pastoli, administrerende direktør i Novamont. I verdikjeden. Avtalen lar oss også utvikle sirkulære løsninger for forskjellige markedssegmenter, samt for lokalsamfunn som ønsker å nå vårt mål om å produsere mer med mindre. «

Lagt til BioBag-sjef Kjell Ivar Bache. «Vi er en langsiktig partner for Novamont, og for BioBag er det som å komme hjem. Gjennom denne transaksjonen blir BioBag en del av en verdensledende innen bioplast og biokjemikalier, som vil muliggjøre videre vekst internasjonalt.» .

__

(Utvalgt bilde av Volodymyr Hrishchenko På tvers Uplask)

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikkelen er skrevet av en tredjepartsaksjonær og gjenspeiler ikke uttalelsen fra Born2Invest, dets ledelse, ansatte eller partnere. Vennligst sjekk Ansvarsfraskrivelse for mer informasjon.

Denne artikkelen kan inneholde fremtidsrettede uttalelser. Disse fremtidsrettede uttalelsene identifiseres vanligvis med ordene «tro», «prosjekt», «estimere», «bli», «planlegge», «vilje» og lignende uttrykk. Disse fremtidsrettede uttalelsene inneholder kjente og ukjente risikoer så vel som usikkerheter, inkludert de som er diskutert i følgende advarsler og andre steder i denne artikkelen og på dette nettstedet. Selv om selskapet kan tro at forventningene er basert på rimelige antagelser, kan de faktiske resultatene selskapet kan oppnå avvike vesentlig fra eventuelle fremtidsrettede uttalelser, som bare gjenspeiler selskapets ledelsens synspunkter fra og med denne lovens dato. I tillegg må du huske å lese dette Viktige opplysninger.

Først publisert i Vær biz, Og er en tredjeparts bidragsyter som oversatte og tilpasset artikkelen fra originalen. I tilfelle motsigelse, hersker originalen.

Selv om vi har gjort en rimelig innsats for å gi nøyaktige oversettelser, kan noen deler være feil. Born2Invest påtar seg intet ansvar for feil, mangler eller tvetydigheter i oversettelsene gitt på dette nettstedet. Enhver person eller enhet som er avhengig av oversatt innhold, gjør det på egen risiko. Born2Invest er ikke ansvarlig for tap som skyldes denne avhengigheten av nøyaktigheten eller påliteligheten av den oversatte informasjonen. Hvis du vil rapportere en feil eller unøyaktighet i oversettelsen, oppfordrer vi deg til å kontakte oss.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *