Levende nyheter om koronavirus: EU oppfordrer Brexit-artikkelen om å stoppe vaksinestrømmen fra Nord-Irland til Storbritannia Utenriksnyheter

WHOs president Tetros Adanom Caprais har oppfordret de rike landene til å få et stort antall forskjellige vaksiner mot koronavirus, mens noen medisiner ennå ikke har nådd de fattigste landene.

«Epidemien har avslørt og utnyttet ulikhetene i vår verden,» sa han til journalister og advarte om at «verktøyene som hjelper til med å avslutte epidemien – vaksiner – nå kan forverre de samme ubalansene».

«Vaksinernasjonalisme kan tjene kortsiktige politiske mål, men den er til slutt kortsiktig og selvdestruktiv,» sa han.

WHO samarbeider med COVAX-anlegget over hele verden, som jobber for at vaksiner anskaffes og distribueres likt over hele verden. Anlegget forventes å begynne å dele medisiner i løpet av få uker, og Tetros sa at målet er å vaksinere helsearbeidere og eldre i alle land i løpet av de første 100 dagene i 2021.

Tetros pekte på hiv / aids-krisen og oppfordret verden til å unngå å gjenta fortidens feil, der rike land kjøpte livreddende medisiner for nesten et tiår siden for å gjøre dem billigere i fattigere land.

Han pekte også på influensapandemien H1N1 i 2009, da vaksinasjoner bare gikk til fattigere land etter utbruddet. «Jeg tror ikke det er en god historie. Det er en dårlig historie,» sa han.

READ  Hvis bilen din er dekket med sand og har lite radioaktive partikler i seg, ikke gjør denne feilen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *