Levende nyheter om koronavirus: EU oppfordrer Brexit-artikkelen om å stoppe vaksinestrømmen fra Nord-Irland til Storbritannia Utenriksnyheter

WHOs president Tetros Adanom Caprais har oppfordret de rike landene til å få et stort antall forskjellige vaksiner mot koronavirus, mens noen medisiner ennå ikke har nådd de fattigste landene.

«Epidemien har avslørt og utnyttet ulikhetene i vår verden,» sa han til journalister og advarte om at «verktøyene som hjelper til med å avslutte epidemien – vaksiner – nå kan forverre de samme ubalansene».

«Vaksinernasjonalisme kan tjene kortsiktige politiske mål, men den er til slutt kortsiktig og selvdestruktiv,» sa han.

WHO samarbeider med COVAX-anlegget over hele verden, som jobber for at vaksiner anskaffes og distribueres likt over hele verden. Anlegget forventes å begynne å dele medisiner i løpet av få uker, og Tetros sa at målet er å vaksinere helsearbeidere og eldre i alle land i løpet av de første 100 dagene i 2021.

Tetros pekte på hiv / aids-krisen og oppfordret verden til å unngå å gjenta fortidens feil, der rike land kjøpte livreddende medisiner for nesten et tiår siden for å gjøre dem billigere i fattigere land.

Han pekte også på influensapandemien H1N1 i 2009, da vaksinasjoner bare gikk til fattigere land etter utbruddet. «Jeg tror ikke det er en god historie. Det er en dårlig historie,» sa han.

READ  Hvordan Van der Leyen overrasket EU -land med Macron 'favorisering' | Verden | Nyheter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *