Liverpool-eiere må møte sannheten om FSGs beryktede europeiske Super League-plan

Liverpool-supportere burde ha tenkt på den mulige innvirkningen av Premier League-reisen til Leeds United på søndag og tenkt på klubbens tillit til Champions League-kvalifisering.

I stedet diskuterte de om en slik emosjonell investering ville lønne seg å bruke energi i fremtiden.

Dette er reaksjonen på nyhetene Røde Det er en av bare 12 klubber som pantsetter sin støtte til den splittede European Super League.

Totalt seks Premier League-klubber har gitt støtte til en plan for å revolusjonere konkurransen blant Europas ledende lys og å rive ned etablerte regler.

Selvfølgelig er denne typen prosjekter ikke nye. Hvert par år gjør Europas ledende klubber oppstyr over kveldsmatene sine, og gjør et oppstyr for å prøve å få stemmen sin hørt før de godtar tilbud – nesten alltid økonomisk – fra UEFA.

Vanligvis, som nå, er det opp til styrende organ å stokke deres største og mest lukrative juvelliga.

Denne gangen føles det annerledes. Og med god grunn.

Den nåværende økonomiske virkningen av koronavirusutbruddet – og mangelen på supportere på stadion – har advart klubber om store tap de siste 13 månedene.

For å si det rett ut, trenger de penger. Muligheten blir utnyttet i riktig øyeblikk.

Liverpool-eiere forstår i deres sinn hvorfor Fenway Sports Team Jeg vil ikke trekke meg tilbake i påvente av en slik delt liga.

Hvis initiativet viser seg å være en økonomisk suksess fra bakken, vil enhver klubb utenfor miste en formue og overlate lite å være ønsket blant europeiske kraftmeglere.

FSG liker det ikke. De mener det reduserer Liverpools sjanser for å lykkes og ikke forbedrer det.

READ  Manchester United mot West Ham: Femte runde i FA Cup - Live! | Fotball

Baksiden er det de nyter nå – et stort tilbakeslag fra et stort flertall av Liverpool-fans, enn si klubber som ikke er involvert i løsrivelse.

Selvfølgelig handler dette initiativet om politikk som næringsliv eller sport, de involverte vil kontrollere skjebnen, ja, den økonomiske fordelingen. De 12 grunnleggerklubbene – som de kaller seg selv – kommer fra Storbritannia, Spania og Italia, med folk fra Frankrike og Tyskland som samarbeider med UEFA. for nå.

Opportunist? Ingen tvil. Skitten? 100%. Men en overraskelse? Nei.

Endring er uunngåelig. Faktisk ble Champions League dannet for nesten 30 år siden fordi UEFA ønsker å se trusselen fra European Super League, og ignorerer det faktum at navnet på den gjenopplivede turneringen nå er åpen for ikke-tittelvinnere.

Men i det minste er deltakelse basert på sportslig fortjeneste. Det farligste aspektet ved den foreslåtte divisjonen er at det alltid vil være stiftende medlemmer, med fem eller seks seter som blir åpnet av fortjeneste.

Det skjer uansett delvis. Det mest kontroversielle aspektet ved UEFAs planer om å utvide Champions League til 36 lag fra 2024 er at to steder vil gå til de beste – utøvende klubber i historien i Europa, men bare kvalifiserte seg til Europa League eller Europa League – i utgangspunktet ikke nok.

* Hva er din visjon for det europeiske Super League-prosjektet? Ta vår raske undersøkelse her

Det er ikke lagt merke til to grupper – spillerne, som uten tvil ikke blir konsultert, og fansen.

Umiddelbar reaksjon fra Liverpool-supportere, i det minste vanlige rivaler, streng avvisning.

De færreste foretrekker en lukket butikk i europeisk fotball, der det å spille det samme laget hvert år vil raskt få de glamorøse enhetene til å se raskere ut.

READ  Cristiano Ronaldo og Portugal beklager Serbia

Det innenlandske spillet – Premier League, FA Cup, League Cup – eroderes som et resultat, og det er en nesten universell advarsel om at deres integritet er i fare. Når du allerede vet at klubben din fortjener uansett, hvorfor skal de røde tjene i kampen om de fire beste, slik de gjør nå? Hvorfor bry seg med å jobbe?

Ja, Liverpool-fans vil vinne. De vil at laget deres skal være blant de beste i Europa. De vil være de beste i verden igjen.

Men de ønsker å oppnå det i en kamp som er rettferdig og ikke gir de røde, sammen med 11 andre lag, en enorm fordel i forhold til de de allerede har samlet over 125 år.

Etter å ha gått ut på den foreslåtte økningen i sesongkortprisene for fem år siden, vil det være interessant å se hvilken reaksjon som akkumuleres av supportere hvis de skal komme nær splittkanten.

Men fans er fremdeles låst utenfor arenaen – og hvilket fasiliteter for klubber som er godt klar over motstanden mot å implementere denne planen – som ikke er en umiddelbar bekymring.

Uansett hva som skjer i løpet av de kommende dagene og månedene av en historie – de ledende europeiske ligaene og UEFA har allerede truet med å fordømme planen – er det ubestridelig.

Endring kommer. Også Liverpool-eiere vil at FSG skal være en del av det, enten det er splittelse eller overføring av makt i UEFA.

Men mens penger er viktige – det sies at klubber betales 310 millioner dollar for å bli med i delt liga – så er det integriteten i spillet. Ønsket om førstnevnte kan ikke gå på bekostning av sistnevnte, ellers vil anklagene om ren grådighet være fullstendig berettiget.

READ  England bowler Mark Wood er "komfortabel" på slutten av IPL

De rike blir rikere. Den mindre marginaliseres. Konkurransen er begrenset. Interessen avtar. Den kortsiktige økonomiske gevinsten vil snart resultere i et langsiktig katastrofalt slag fra egen produksjon av de 12 klubbene.

Dette er en betydelig ytelse i å forhandle om høyere økonomiske belønninger fra UEFA. La oss håpe det. Men det kan bare tas så langt uten bivirkninger. Liverpool og 11 andre har flyttet til høyre.

Med den skumle innflytelsen fra teknologi og behovet for å se hjemmefra, ble supporternes kjærlighet til spillet testet mer enn noen gang før i fjor.

Selv om Liverpool er en del av det, er den lukkede butikken, som hovedsakelig er viet til rike klubber, mot europeiske Super League-normer, essensen til mange Reds-fans og mange vil helt sikkert se dem forlate spillet.

Vitne de siste 10 månedene, hvis det ikke er noen å se på, er det virkelig fotball?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *