Liverpool møter Real Madrid i de åtte siste Champions League

Chelsea-sjef Thomas Tuchel ledet BSG til finalen i fjor, etter å ha vunnet to ganger tittelen som Manchester Citys Pep Cardiola Barcelona-manager, og Jurgen Globe vant Champions League med Liverpool i 2019.

Liverpool møter Real Madrid i kvartfinalen i Champions League.

Manchester City er uavgjort mot Dortmund, mens Chelsea spiller mot Porto og forsvarende mester Bayern München møter Paris Saint-Germain i fjorårets finale.

I semifinalen møter vinneren av uavgjort Real Madrid mot Liverpool enten Porto eller Chelsea, enten Manchester City eller Dortmund Bayern eller PSG.

De to kvartfinale spilles 6-7 og 13-14 april.

Første etapper i semifinalen kommer tilbake 27. – 28. april og 4. – 5. mai.

Liverpool og Real Madrid møtte den spanske klubben i Champions League-finalen 2018, og vant kampen 13 ganger med rekord 3-1.

Begge lagene har spilt hverandre seks ganger i Europas beste turnering, inkludert Liverpools 1-0-seier i 1981-finalen.

Liverpool-spissen Mohamed Salah har blitt utsatt for en skulderskade etter en utfordring med Sergio Ramos i første halvdel av Champions League-finalen 2018 mot Real Madrid.
Liverpool-spissen Mohamed Salah har blitt utsatt for en skulderskade etter en utfordring med Sergio Ramos i første halvdel av Champions League-finalen 2018 mot Real Madrid.

Deres eneste møte kom i de 16 siste knockout-dykkene i 2009, da Liverpool vant 5-0.

Premier League-ledere har bare møtt Manchester City Dortmund to ganger. Disse kampene kom i gruppespillet i Champions League i 2012, da det engelske laget remiser 1-1 hjemme og tapte 1-0 mot Tyskland.

Med mål om å vinne turneringen for første gang, er City fire ganger foran sine jevnaldrende og kan møte den engelske vingen Jaden Sancho, som forlot klubben i 2017, for å bli med i den tyske troppen.

Den norske spissen Erling Brad Holland, sønnen til den tidligere City-midtbanespilleren Alf-Ing Holland, spiller for Dortmund og har scoret 20 mål på bare 14 Champions League-kamper.

“Tallene taler for seg selv,” sa Cardiola, borgermesteren i Holland. “Han er nå en av de beste angriperne i verden i sin alder.

“Jeg kjenner kvaliteten på denne spilleren, jeg tror alle vet.”

I spekulasjoner som knytter 20-åringen til City, la Cardiola til: “Han er en spiller for Dortmund. Jeg liker ikke det når folk snakker om spillerne våre. Du forstår at jeg ikke kan svare på dette spørsmålet.”

Dortmund er femte i Bundesliga og ble erstattet av manager Lucian Pavre i desember med Edin Dersik.

“De (Dortmund) har mye kvalitet der,” sa Cardiola. De klarte å gå mot Sevilla, og han er et av de sterkeste lagene noensinne i en knockout-kamp.

“Dortmund var tøff, men det hadde de alle vært.”

Chelsea spilte Porto åtte ganger, vant fem og tapte to, og slo Portugal 3-2 for å nå 16-delsfinalen i 2007.

Blues-sjef Thomas Thuchel skal debutere i PSG i fjor.

Kingsley Komen slo vinneren da det tyske laget vant for sjette gang, med hertuginne som forlot PSG tidligere denne sesongen for å ta ansvaret for Frank Lampard i Stamford Bridge i januar.

Kvartalsfinaletrekning:

Manchester City mot Borussia Dortmund

Porto mot Chelsea

Bayern München mot Paris Saint-Germain

Real Madrid mot Liverpool

Semifinaletrekning:

Bayern München eller Paris Saint-Germain mot Manchester City eller Borussia Dortmund

Real Madrid eller Liverpool mot Porto eller Chelsea

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *