“Lobbyister fra oljeindustrien gir store delegater til klimakonferansen” | Økologi

Fossilindustrien har sendt hundrevis av mennesker til Glasgow International Climate Conference (COP26). Sektoren har flere representanter enn noe annet land, ifølge miljøorganisasjoner mandag.
Den foreløpige deltakerlisten på klimakonferansen ble gjennomgått av flere frivillige organisasjoner. 503 delegater er direkte tilknyttet fossilindustrien eller er en del av den nasjonale delegasjonen, men har forbindelser med olje-, gass- eller kullselskaper.

Deres representasjon er rundt tjue medlemmer mer enn de største representantene for landene, som representerer bedriftens ansvarlighet til frivillige organisasjoner, bedriftens Europa-overvåking, Glasgow kaller ut forurensere og globale vitner. I tillegg er delegasjonen større enn den samlede representasjonen av de åtte landene som er mest berørt av virkningene av klimaendringene de siste to tiårene.

I følge aktivister driver minst 27 offisielle landsrepresentanter kampanje for fossilindustrien. Dette inkluderer Canada, Russland og Brasil. Totalt er rundt 100 bedrifter representert på dette feltet i Glasgow, nevner de.

“giftige interesser”

“Å betale hundrevis av mennesker for å fremme de giftige fordelene ved forurensende selskaper med fossilt brensel, øker bare mistanken til klimaaktivister,” sier Murray Worthy fra Global Witness.

Glasgow Climate Change Conference anser det som «viktig» å holde temperaturene under 2 grader og om mulig under 1,5 grader. Ifølge de siste tallene fra FN er dagens innsats for å redusere CO2-utslipp ikke nok for å nå dette målet.

Les mer

Obama fordømte Trump som «fire år fiendtlig mot klimavitenskap».

Ministeren sitter på vannet for å advare om klimaendringer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *