London vil ha en «internasjonal allianse» for å få Ukraina F-16: USA gir ikke en «go»

Levering av nye fly vil styrke Ukrainas evner. I løpet av et år hadde Kiev mistet rundt femti av sine 250 jagerfly. Dens flåte av sovjetdesignede SU-25- og MIG-29-fly har blitt styrket av MIG-29-er lovet av Slovakia og Polen.

I midten av mars lovet disse to naboene å levere jagerfly til Kiev, det første av NATO-landene. Omtrent førti enheter bør leveres. jeg erMen det nøyaktige antallet leverte fly – rundt tretti – er ukjent.

«Gitt de høye kostnadene, ville det kreve noen få F-16, ikke mer«, mener Nicolas Cosset.»Amerikanerne vil fokusere på å fjerne teknologiene fra disse F-16-ene, og vil ikke se dem falle i feil hender.«, legger Emmanuel Dupuy til.

«De ekstra jagerflyene vil tillate ukrainerne å jage russiske okkupasjonstropper fra ukrainsk territorium, sørge for sikkerhet og beskytte styrkene deres i øst og sør., Dekk til ammunisjonen deres…«, beregner Nicolas Cosset.

Russland på sin side gjenopptok sine langdistansemissilangrep i slutten av april og har økt sine luftangrep de siste dagene, hovedsakelig mot Kiev. Ukraina sier de har slått tilbake de fleste av disse angrepene.

«Russerne lager sjelden jagerflyene sine«, observerer Nicolas Cosset.»Fordi flyreisene deres er sårbare, minimerer de bruken «.

Det gir ikke ukrainere en fordel

Kiev har ikke lagt skjul på sin intensjon om å starte en bred motoffensiv i løpet av de kommende ukene, rettet mot å gjenopprette territorier. Vil levering av jagerfly gi ukrainere en fordel? Nicolas Cosset trodde ikke det: «Det vil ikke gi ukrainerne overlegenhet, og det er ikke levering av jagerfly som vil endre situasjonen i 2023.«.

READ  Ukontrollerbare flombranner på Tenerife, Tyskland

«På den andre siden«Forskeren bemerker,»Denne fordelingen Utplasserer alle elementer av det ukrainske militæret i NATO-systemer. Det er derfor en langsiktig forpliktelse til Ukrainas euro-atlantiske integrasjonsvei. «.

Rishi Sunak»Den gjentok sin tro på at Ukraina har en legitim plass i NATO«, men ideen er langt fra konsensus.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *