Londons nye mangfoldskommisjon «ikke om fjerning av idoler» | London

London Commission on Diversity in the Public Domain handler ikke om å rive statuer, men om å adressere mangelen på monumenter for folk i farger og «inspirerende håp,» sa juniormedlemmet.

Londons borgermester Sadiq Khan har kunngjort 15 utvalgte paneldeltakere Medlemmer av New Milestone Commission Å fremme mangfold i hovedstadenes offentlige rom.

Medlemmer inkluderer en 27 år gammel kunsthistoriker Andrea Emilife; Skuespiller Ahmed Rice; Og Doin Akbettu, en sosial aktivist og grunnlegger av Likali Campaign Group, skapte overskrifter i 2007. Avbrutt en tjeneste Dronningen og tidligere statsminister Tony Blair deltok på 200-årsdagen for avskaffelsen av slavehandelloven.

Khan kunngjorde dannelsen av kommisjonen kort tid etter at statuen av Edward Colston, en slavehandler fra 1600-tallet, ble reist. Trukket ned i Bristol Av Black Lives Matter demonstranter i fjor sommer.

Emelife sa: “Styrtingen av Edward Colston-statuen i Bristol markerte et vendepunkt, spesielt for kunstneren Mark Quinn. Sett en skulptur Det fornyet forestillingen om at en svart kvinne og offentlig kunst på et bart fundament skulle representere noe. Jeg så små svarte kvinner som så på statuen, og da jeg var yngre, ble jeg overrasket over hvordan den ville ha inspirert meg. ”

Emelife, som studerte ved Gordald Institute of Art, husker å være en av de eneste svarte studentene der. “Gjennom hele karrieren som kurator, forfatter og kunsthistoriker – men som en ung, svart kvinne – har jeg ofte vært i veldig forskjellige rom.

«Jeg ble overrasket over hvor forskjellig London kunne være fra offentlige rom og kulturer, perspektiver og ideer som perfekt gjenspeiler London. Hver dag vi ser, statuene vi passerer, bildene som sprer vårt rom, hvordan lever vi våre liv?» Han la til.

READ  Togtogulykke i Pakistan: To ekspresstog kolliderer, dreper minst 38 og sporer flere tog

Londons borgermesterkontor sa at kommisjonen vil gjennomgå hva som utgjør Londons offentlige forum, diskutere hvilke tradisjoner som skal feires, og komme med en rekke anbefalinger for å bidra til å etablere bedre praksis. Ingen kommisjon ble opprettet for å lede fjerning av statuene.

«Det er ikke bare fjerning av idoler, men også opprettelsen av nye kommisjoner som vil inspirere generasjoner. Jeg er veldig spent på det,» sa Emelif.

Han la til: “Det handler om hva offentlig kunst betyr og hva den kan gjøre. Det vil inspirere mennesker, spesielt den yngre generasjonen. På en offentlig arena som gjenspeiler god offentlig kunst og samfunn, kan du argumentere for at det kan fremme endring i det samfunnet. Kan det utløse en endring i måten vi ser på folk med farger, LGBT + -samfunn eller mennesker med funksjonshemninger?

«Etter året vi mottok det, trenger vi noe som inspirerer, stimulerer til diskusjon og glede. Det er kunsten du ser hver dag, og det påvirker deg på den beste måten. Hvis du passerer statuen av en svart kvinne hver dag, vil det åpenbart endre måten du ser svarte kvinner på. Nei, du ser dem som verdige: å finne sted, bli sett og bli feiret. Det er det samme for mennesker med funksjonsnedsettelser og de med LGBTQ. «

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *