Lønnsfest på Oslo skole – Arter:

Reaksjonene er mange og så sterke Duckbladetts avsløring om Oslo skolelederes lønnsfest.

Mens lærere har blitt tilbudt en lønnsøkning på 1,7 prosent, har seks styremedlemmer økt millionlønnen betydelig.

Doug Platt rapporterte også om det Det samme selskapet brukte nylig 8 millioner dollar på konsulenter og headhunters. Antall direktører i byrået med en million lønn er nå 28 – mens byråd Inga Mart ே Thorkildsen (SV) nylig trakk seg. V.G. Og klaget over depresjonen på grunn av mangel på penger på Oslo-skolen.

Derfor er det press på utdanningsdirektøren Marte Hegartson, som ga lønnsøkningene, og på Inga Marte Thorkildson, Hekertons ansatt.

Hegartson svarte ikke på Doc Platt’s henvendelser.

Nektet ansvar

På et byrådsmøte denne uken sa Thorkiltson direktørlønnen var «ikke noe jeg ville gripe inn eller være ansvarlig for.» Han påpekte gjentatte ganger at det var Mart ே Heckerson som administrerte lønnsskalaen ved utdanningsinstitusjonen.

Hva ville vi gjort for 1,3 millioner i året hvis en byråd ikke hadde ryggraden til å ta sine egne beslutninger?
Ever Everwood, rød

Holstein Fijerke (V) kunne ikke tro sine egne ører.

– Nå må Inga Marte Thorkildsen ta ansvaret. Hvis hun ser det slik, har hun trukket seg som politisk leder. Selv om du er representert, har du fortsatt et ansvar, sier Pjerke til Docladet.

– Thorkiltson benekter ansvaret for direktørlønn, overbemanning, begrensede ressurser på skolene og urolærere og rektorrapporter. Beløpet fungerer ikke ordentlig Oslo-skolen. Det er hennes ansvar, fortsetter Bjerke.

– Hva skal Thorkiltson gjøre?

– Et byråd kan når som helst instruere sin direktør, i dette tilfellet Marte Hegerson, hvis hun ønsker det.

READ  Thales Radar - Sikkerhetstips Norge og Nederland Partner

Inga Mart ே Thorkiltson var ikke klar over lønnsøkningen hos byrået han drev for Docbladet Første artikkel onsdag morgen.

Spørsmålet om ansvar

– Det vil ikke være noen lønnsfest blant ledere i Oslo kommune, sier Thorkiltson til Docladet.

– Vi tror dette i prinsippet, men han sier det nå er viktigere at vanlige ansatte blir bedt om å vise moderering på grunn av kutt i koronaen og budsjettene.

– På bystyremøtet, direktørlønnen på utdanningsinstitusjonen du sa «ikke forveksle med meg eller ta ansvar». Står du fremdeles for det?

– Selvfølgelig er jeg ansvarlig for den samlede veksten, men det er direktøren som bestemmer lederlønnen. Jeg viser til dette i byrådet, men det ble tatt fra sammenheng, svarte Thorkiltson.

– Det er over

Det er misnøye til venstre også.

Rhodes Ever Evrud påpeker at Thorkildsen i bystyret insisterte på at hans parti ønsket mindre forskjeller i samfunnet.

– Byråd og SV. Det hjelper ikke å skryte av å være medlem. Her kan hun faktisk ta det politiske ansvaret for å redusere lederlønningene. Denne saken er over. Thorkiltson fortsetter å tro at de som sitter på kontoret ved Oslo-skolen er de viktigste. Men det er feil. Lærere er de viktigste for barn og unge.

– Oslo-skole med en lønn på mer enn en million, personer som ikke jobber med studenter kan ikke være opptil 30 personer. Det er ingen tvil om at Thorkildson har makt til å overstyre Heckhardson. Hva skal vi gjøre med et byråd for 1,3 millioner dollar i året, hvis hun ikke har ryggraden til å ta egne beslutninger, spør Evrud videre.

READ  Norge takler Covit-19-krisen, takket være Sovereign Wealth Fund!

Tidligere i høst kunngjorde Douglas det Utdanningsinstitusjonen i Oslo økte også antall styremedlemmer med en million lønn, Til tross for Gerhardsons løfter.

– Einstein Chundlin (H) sier at dette er byrådets ansvar for perioden, og at han vil gi fra seg det ansvaret helt fordi han er flau.

– Hun forstår ikke

I likhet med Fijerke sa han til Thorkilton at lederlønnen i baseselskapet hans ikke var «noe jeg ville forstyrre eller ha ansvar for».

– Krenker hele den parlamentariske administrative modellen i Oslo. Hvis byrådmannen fra tid til annen hadde overlatt sitt ansvar, ville ikke Thorkildson forstått hvilken stilling han skulle lede, sier Chundlin.

– Bør hun endre lønnsøkningen?

– Det er utrolig uvanlig å bruke mye penger på omstilling og økte lønninger i et slikt kriseår. Men lønnsnivået til hver person i utdanningsinstitusjonen bør bestemmes av byrådet og selskapet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *