Lønnsfest på Oslo skole: – – Beklager

– Nå er jeg veldig lei meg for den negative oppmerksomheten rundt Oslo-skolen, sier utdanningsdirektør Marte Hegartson Docladet.

Det er en de siste to ukene Kontinuerlig eksponering på andeplaten Sterkt rettet Kritikk av Heckerson og hans politiske leder, Skolebyråd Inga Marte Thorkiltson.

For første gang siden søksmålene kom til offentligheten, snakker Mart ே Heckerson nå.

– Kritiserer du noe selv?

– Vi tar kritikken til hjertet og ser hva vi kan lære av den.

– Hva vil du lære?

– Vi vil ta noen grep når vi bruker konsulenter, som vi har jobbet for å redusere over tid. Nå vil vi lage egne retningslinjer slik at det blir enda tydeligere når vi ikke bruker konsulenter, sier Hegartson.

Lønnsfest

Docblode skal blant annet ha blitt brukt av utdanningsinstitusjonen Dyre konsulenter Å gjennomføre lesetester i barneskolen og at selskapet skal bruke millioner American Leadership Training Og hodejegere.

På toppen av dette har flere direktører og ledere i Hegartson blitt utsatt for betydelige lønnsøkninger, mens lærere oppfordres til å vise moderasjon i løpet av kriseåret 2020.

– Er du sterk nok til å følge de politiske signalene du fikk fra Inga Marte Thorkiltson?

– Ja, jeg liker det, svarer Heckerson.

Dropper amerikansk trening

Blant de mange oppdratt Øyenbryn er anvendelsen av trening inspirert av USA ved Gerhardson’s Institute. Siden sommeren 2019 har 2,5 millioner mennesker sagt ja til dette. Hegartson beskriver modellen som brukes av mange av verdens største selskaper som «et nøkternt verktøy for å få tillitsbasert ledelse i skolene.»

READ  Planlegger du en tur til Norge? Her er noen tips for å hjelpe deg med å kontrollere kostnadene for oppholdet

– Men planen vår i fremtiden er å utvikle ledelse med egne ressurser, sier han.

Avtalen om strukturen i utdanningssystemet med Leadership Pipeline Institute Norway vil ikke fornyes, kan Hekertsen nå fortelle Docladet.

– Vi har fått god bistand fra den norske konsulenten, som bistår mange norske offentlige institusjoner. Dette har vært en nyttig leksjon, vi trenger gode ledere ved Oslo skole. Men vi er godt på vei til å utvikle vår egen evne til lederutvikling i selskapet.

Opphør av kontrakter med eksterne konsulenter for lederutvikling var ikke knyttet til Duckblatts søksmål – men Hegartson sier at det var en handling han allerede hadde begynt.

– Ha tro

I et flott intervju med DocBlade i går Gerhardson gikk først ned i vekt av skolebyråd Inga Marte Thorkildson. SV argumenterer blant annet for at Hegartson ikke burde startet lønnsfesten avslørt av Doug Platt.

Hekortson fikk muligheten til å kommentere Thorkiltsons uttalelser, men ønsket ikke å gjøre det. Thorkildson visste ikke om lønnsøkningen før Dougbladet skrev om det.

Jogartson sier til Doclad at han føler at han har full tillit til Thorkiltson.

– Ja, det gjør jeg helt. Vi har jevnlig kontakt med rådhuset.

LEI SEG: Marte Hegartson sier at han savnet tid på lønnsøkning i selskapet han leder. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
Se også

Tid, ikke penger

Samtidig tok ikke Hegerson selvkritikk som et mål i seg selv Tid Han tilbød lønnsøkninger til noen av lederne. Hun er ansvarlig for den faktiske lønnsøkningen.

– Tidspunktet er helt feil, sier Hectorsen og legger til at ansatte i skolene nå er på ekstraordinær basis i forhold til epidemier.

Alle Oslo-rektorer har en million lønn, og i august gikk noen opp til 140.000 kroner i årslønn. Lærere på skolene har blitt tilbudt en lønnsøkning på 1,7 prosent innen 2020 – og Inga Marte Thorkiltson klaget nylig over mangel på penger på skoler som bruker VG.

– Er det på tide at du tar ansvar for styrets lønnsnivå?

– Ja, jeg lover det. Lønnsjustering er resultatet av at noen ledere får mer ansvar etter omstillingen. Dette er i samsvar med avtalen. De fleste ledere mottok ikke lønnsøkning. Hegartson sier dette ikke gjelder så store lønnsøkninger i fremtiden.

Han lover også å engasjere seg i bedre informasjon og lønnsforbedringer for ansatte på toppen av byrået.

– Tragedie

Hegartson innrømmer at denne gangen er signalene for Oslos lærere falske.

– Jeg ser det kom på en veldig uheldig tid. Jeg beklager det. Lærere er midt i epidemier på den krevende tiden, og de jobber hardt for å gi det beste tilbudet til studenter i en spesiell situasjon.

Utdanningsdirektøren forklarer at noen ledere har påtatt seg mer ansvar gjennom omstillingen, og dermed tjent høyere lønn i tråd med kontrakten. Hegartson sier at andre har blitt betalt for mye fordi byrået ønsket å beholde dem.

– Vanligvis øker ikke lønnsnivået i byrået, sier han.

– Kan det være sant når du har flere med en million lønn nå enn noen gang før?

– Noen endringer er gjort for å bety at noen har fått betalt mer, men det er ikke de som allerede har tjent mer, svarer Heckerson.

Antall styremedlemmer

Hans I et intervju med DocBlade sa Thorkildsen at han forventer antall regissører i akademiet. Avtar lenge. Marte Hegerson gikk til topps V.G. Denne våren. Avisa skrev at antall rektorer ved Oslo-skolen skulle gå fra 22 til 6.

Men ideen som dukket opp fra innlegget samsvarte ikke med virkeligheten. Som tidligere kunngjort av Duckbladet, I dag har selskapet 28 direktører eller tilsvarende.

– Det er ikke min intensjon å gi inntrykk av at vi får færre styremedlemmer. Det jeg sa er at vi vil ha et lite topplederteam.

– Men du har det ikke – Har du mer i ledelsen i dag?

– Den beste ledergruppen har blitt mindre. Dette er for seks personer.

– Du snakker om et bedre lederteam, men generelt er det mer i ledelsen din enn noensinne. Har du utviklet et ekstra ledernivå?

– Vi hadde et topplederteam på 22 personer. Nå har jeg delt organisasjonen annerledes og fått fem divisjonsledere med ansvar for flere avdelinger og divisjoner. I en utdanningsinstitusjon er tittelen som leder for en avdeling avdelingsdirektør.

– Går ikke ned i lønn

Utdanningsinstitusjonen er den største kommunale institusjonen i Norge, med mer enn 17 000 ansatte. De kontrollerer 182 skoler i Oslo.

– Hvor lav er direktørlønnen?

– I norsk arbeidsliv er ikke reduksjon av lønn i omstilling, tilfelle, svarer Hekortsen.

– Du har lagt til ytterligere lederstatus. Er det ikke å redusere antall ledere?

– Vi har ikke som mål å redusere antall ledere, men heller å skape et bedre fungerende system.

– Forstår du at resten av ideen er litt feil da?

– Jeg beklager hvis saken misforstås.

– Har det gått galt med deg nå?

– Alt vi gjør på utdanningsinstitusjonen handler om å skape den beste skolen i verden. Det er det vi jobber med hver dag. Negative nyhetsrapporter legger en ekstra belastning på alle lærere og rektorer, og jeg beklager det. Jeg vil at alle som jobber for studentene våre hver dag, skal gi slipp på den byrden. Det er alltid lurt å tenke på om det er ting vi kunne ha gjort annerledes.

– Vil du ikke fortelle meg automatisk om du har noen skyld her?

– Selvfølgelig er jeg ansvarlig for alt som skjer med oss. Vi må gå inn i oss selv og se om vi kan gjøre noe annet. Men jeg har stor tro på de store grepene vi har tatt for å bygge den beste skolen i verden i Oslo. Alle her vil ha det samme – å gjøre Oslo-skolen bedre.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *