Lønnsstilling for argentinske oljearbeidere, Energy News, E.T.

Buenos Aires: Argentinas største oljearbeiderforening har kunngjort en 24-timers streik på onsdag. Det er midt i en lønnsøkning med en gruppe av landets største oljeselskaper, som har en enorm Waka Wada Murta-reserve.

Arbeidere i de 24 000 medlemmene private olje- og gassforeningene i Rio Negro, Nguyen og La Pampa krever ytterligere 30% lønnsøkning innen 2020, i tråd med oppkjøringen til inflasjonen som allerede har herjet landet, over de 15 % allerede avtalt i oktober.

“Det er ingen sjanse ved forhandlingsbordet,” sa fagforeningsleder Guillermo Pereira i en uttalelse. “Etter fem mislykkede møter, stoppet vi driften helt.”

Flyttingen er et nytt slag mot Waka Wada Murtas handlinger, som så produksjon og andre aktiviteter motstå helsearbeidere som blokkerte veier som krevde bedre lønn.

Da regjeringen søker eksportdollar for å beskytte sentralbankreserver, må Argentina øke produksjonen i Waka Murdoch, en av verdens største skiferoljereserver, for å redusere sin energiimport.

Helsearbeidernes kamp i Patagonia-regionen har allerede begynt å true med å levere drivstoff til store deler av landet.

Den regjeringskontrollerte YPF i Argentina er en av hovedorganisasjonene som opererer i regionen. YPF nektet å kommentere protestene.

READ  Rebel Wilson bagvasket av fans for å ha gitt ut en film bare timer etter opptøyene i USA

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *