Lord – Konsollsalg: Xbox slår PS5 i Japan

Siden lanseringen av de nye hjemmekonsollene i november 2020, har PS5 konsekvent vært stolt over å være på toppen av rangeringen. Microsofts Xbox henger etter på alle markeder. Men pass på, de overgår av og til Sony-konsoller, dessuten i fødelandet. Dette er andre gang Xbox-serien har solgt mer enn PS5 i år på Sunrise Land.

Dobbelt så mye Xbox Series S som PS5

Hver uke utgir det japanske nettstedet salgsstatistikk for videospillkonsoller i landet. 13. og 19. juni er spesielle. Faktisk slo Xbox-serien PlayStation 5 når det gjelder salgsvolum. Suksessen er enorm. Faktisk, i løpet av de populære syv dagene, kjøpte japanske spillere 3 423 Xbox Series Ss og 3 272 Xbox Series Xs. I samme periode fant bare 1795 PlayStation 5 kjøpere. Dette er gode nyheter Xbox-konsollen kom inn i Guinness rekordbok.

Xbox-serien solgte dobbelt så mye som Sonys konkurrent i sin digitale versjon (uten diskstasjon). Ved å kombinere de to Microsoft-konsollene utvides gapet enda mer betydelig. Det mest overraskende er at dette ikke er et nytt faktum. Dette er andre gang i år at Xboxes overgår Sonys salgstall for videospillkonsoller. På en uke i mai solgte PS5 2963 eksemplarer mot 6120 enheter av Xbox-serien.

Bør Sony bekymre seg?

Disse fantastiske tallene må holdes i perspektiv. Faktisk, to uker fra starten av året, hvis Microsoft var i stand til å slå Sony, ville de totale tallene vært veldig forskjellige. Tatt i betraktning alt salget siden introduksjonen av neste generasjons konsoller, er PS5 langt foran sine amerikanske konkurrenter. Salget av de to Xbox Series X og S er ikke det samme som salget av den digitale PlayStation 5-versjonen. PS5-standardversjonen selger imidlertid godt på Sony.

READ  OL i Tokyo 14: USA vinner semifinale

X5 Series vs PS5 Worldwide

Tross alt burde disse unntakene, som blir mer og mer vanlige, virkelig bekymre det japanske selskapet. Dette kan være et tegn på en nedgang i salget til fordel for Microsofts videospillkonsoller. Situasjonen er så farlig at den skjer i Japan, som vanligvis domineres av lokale selskaper, i dette tilfellet Sony.

Nintendo dominerer

Stilt overfor den rasende krigen med hjemmekonsoller, Nintendo Slapp av og poser som en ubestridelig leder. I løpet av uken 13-19 juni solgte Big N 22.860 Nintendo Switch OLED, 19 907 Nintendo Switch og 7 638 Nintendo Switch Lite. Situasjonen vil neppe endre seg for Super Mario siden denne dominansen allerede har vart i flere måneder.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *