Louis Hamilton Knight – VG

SIR LEWIS: Formel 1-føreren Lewis Hamilton Knight. Foto: Luca Bruno / Pool A.P.

Louis Hamilton Blir Herr Lewis Hamilton. Den historiske Formel 1-føreren er på dronning Elizabeths nyttårsliste.

Publisert:

Denne sesongen er den britiske Mercedes-føreren tilbake i sin egen klasse, blant annet og overgår den legendariske Michael Schumachers antall Formel 1-seiere før han vant sin syvende verdensmestertittel. Som frontmann for «Black Lives Matter» -kampanjen er han på blokken.

Nå 35 år kan han skrive en ny plate på sin CV: han er på dronning Elizabeths nyttårsliste.

Dermed kan han presentere seg i fremtiden Herr Lewis Hamilton.

– Lewis er en stor spiller i sporten vår og har stor innflytelse både i og utenfor bilen. Det han har oppnådd er unikt, og det er fortsatt mye som skal komme. Alle i Formel 1 gratulerer ham med denne gode anerkjennelsen, og vi ser frem til å se ham skinne igjen i 2021, sier fremtidig Formel 1-sjef Stefano Dominicali Formel 1-nettsted.

Mercedes-sjef Toto Wolf henter underverker.

– Nyheten om at Lewis vil motta Veeravanakam viser at han får den anerkjennelsen han fortjener etter en karriere med eksepsjonell suksess innen motorsport. Han sier at Storbritannia kan være veldig stolt av å være en mester og ambassadør for Sir Louis Hamiltons talent Motorsport.com.

Formula 1 Circus inkluderer et utvalg av tidligere tildelte, inkludert Sir Jackie Stewart (tre ganger verdensmester) og Williams-grunnlegger Sir Frank Williams. Hamilton er bare den fjerde sjåføren som mottar denne prisen. Han var den første ridderen da han var aktiv.

Eksempel: Ikke bare har Lewis Hamilton gjort seg bemerket denne sesongen, han har tydelig sagt sin motstand mot rasisme før hvert løp denne sesongen. Foto: REUTERS / Brian Lennon / File Photo

I følge Forsvarer Statsminister Boris Johnson har personlig bekreftet at han vil motta Hamilton-tittelen i år fordi det var tvilsomt om han ville være i stand til å oppnå den mens han bodde i Monaco.

READ  I Norge en europeisk sikkerhetsvekt

I år er Hamilton den eneste sportspersonligheten som blir slått til ridder, men mange vil motta forskjellige ordrer som CBE, OBE og MBE ifølge NTB.

Andre sportsprofiler som har blitt hedret inkluderer tidligere fotballspillere Jimmy Greaves og Ron Flowers, som hver mottar sin MBE. De var en del av England-laget som vant verdenscupgullet i 1966, og det er en kampanje for å sikre at alle gjenværende medlemmer av laget får en ordre.

Andre fotballnavn som Alan Curtis og Gillian Gouldhardt får også sin egen MBE.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *