Macron foreslo at Frankrike ikke hadde noe før EU: ‘Vi er en av disse stjernene!’ | Politikk | Nyheter

Den franske presidenten er involvert i en bitter kamp med EU om sin beslutning om å inkludere en fransk hær under generelt gjeldende arbeidslover. EU-domstolen (ECJ) fordømte nylig Paris for å insistere på at militært personell ikke skulle inkluderes i landets 35-timers arbeidsuke. Det var uenig og bestemte at de samme arbeidslover gjelder for soldater, da det foreskriver at forskjellige arbeidere ikke er aktive.

Dette har fremprovosert opprør fra Macrons regjering – insistert på at militært personell blir unntatt fra å respektere deres forpliktelse til å være “tilgjengelig til enhver tid og overalt.”

Dette er en av de få gangene Frankrike befinner seg i allianse.

Macron ble valgt på en pro-EU-plattform.

Under det siste presidentløpet understreket Macron at Frankrike ikke hadde “noe” før han ble med i EU.

Under et møte i Nantes i 2017, løftet han EU-flagget før han fortalte publikum at det å fly symbolet var “en ære”.

Den tidligere investeringsbanken ble angrepet for å nekte å bli intervjuet med EU-flagget i bakgrunnen til National Rally Leader Marine Le Pen.

Da han løftet flagget, sa Macron til sine jublende støttespillere: “Vi er en av disse stjernene.

“Glem aldri, for så mange mennesker døde for det.

“Jeg vet hvordan Frankrike var før dette flagget.

Bare i: EU-tilgang til CPTPP ‘umulig’

EUs opposisjonsleder sa til journalister at han kjempet for presidentskapet i Frankrike, “ikke EU-kommisjonen.”

Som svar twitret EU-kommisjonen: “Flaggets stolthet er et symbol på enhet, solidaritet og forsoning blant folket i Europa. Ikke skjul det.”

Macron og Benn så at deres respektive partier snublet i forrige måned, med de nåværende konservative som droppet rekordholdere i den første runden av regionale valg.

READ  Tanzanias regjeringsmistenkte president John McFuley dør av 'hjerteproblemer' i en alder av 61 år

Frankrikes regionale valg er blitt beskrevet som en øvelse for neste års presidentvalg – men klokka 20.00 hadde hovedpersonene i Elysee-konkurransen snublet inn i de respektive partiene.

Le Pen’s National Rally ble forventet å føre en sjettedel av Frankrikes 13 regioner til å vinne sin første region – eller mer – i løpet av 27. juni.

Imidlertid, i den sørlige Provence-Alpes-C ட்ஸ் te d’Azur-regionen, tok partiet førsteplassen i en konkurranse, og fikk bare en liten ledelse i et løp det var ment å kjøre.

I mellomtiden, et år etter en dårlig opptreden i kommunevalget, så president Macron sitt parti lide et nytt ydmykende nederlag i valget.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *