Macron har oppfordret Norge til å bidra til å dempe gassprisene

Norge har blitt en stor gassleverandør til Europa, knyttet sammen av et omfattende rørledningsnettverk.

Frankrikes president Emmanuel Macron henvendte seg onsdag til Norge, nå Europas største gassleverandør. for å styrke dens funksjonFor å bekjempe krigsinduserte gassprisstigninger i Ukraina. The Elysee bemerket at statsoverhodet under et telefonintervju med statsminister Jonas Gahr Støre «hilste Norges innsats for å øke eksporten og dermed bidra til å redusere europeisk avhengighet av russiske hydrokarboner velkommen».

«Han oppfordret Norge til å fortsette og trappe opp sin aksjon for å kjempe mot økende energipriser i Europa.», pekte også på den franske presidenten. Norge har blitt Europas viktigste gassleverandør ettersom Moskva kuttet gassforsyningen som svar på europeiske sanksjoner etter den russiske offensiven i Ukraina.

Det skandinaviske landet produserer for tiden for full kapasitet. Ifølge offisielle prognoser kan gasseksporten nå et rekordnivå på 122 milliarder m3 i år. Dette kan sammenlignes med de rundt 150 milliarder m3 gass per år som ble levert av Russland til EU før krigen. Overfor stigende priser har mange europeiske land, inkludert Italia, argumentert for et tak på gass kjøpt ikke bare fra Russland, men også fra andre produserende land som Norge. De to lederne diskuterte «Hva Norge gjør for å sikre gassforsyningen på norsk sokkel i lys av hendelsene i Østersjøen».Sa tjenestene til Norges statsminister.

Se mer – Ghass: Hva om vi drar tilbake til Iran? Analyse av Georges Malbrunot

Forbedret sikkerhet

Etter forstyrrende droneopptak og hærverk av Nord Streams gassrørledninger kunngjorde Norge onsdag at de vil skjerpe sikkerheten rundt sine olje- og gassanlegg. Diskusjonen fokuserte også på avholdelsen av det første møtet i Det europeiske politiske fellesskapet neste 6. oktober i Praha.(CPE), bemerket Elysée.

EPC ble lansert i mai av president Emmanuel Macron og har som mål å tillate regelmessig mellomstatlig dialog mellom EUs medlemsland og land som kanskje eller ikke kan bli med i EU, som Ukraina, Storbritannia, Tyrkia og Norge. Det er ment å møtes på ledernivå en eller to ganger i året. EU lover at det ikke er en alternativ løsning til å utvide blokken.

READ  Bjervic sier at utøvere må konkurrere i verdensmesterskapet for å delta i verdensmesterskap

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *