Magnora danner flytende vind JV for å by på skotske og norske bud

29. jan (Fornybar energi nå) – Fornybar energi-investor Magnora ASA OSL: MGN sa i dag at de har blitt enige om å opprette et flytende selskap med fokus på vindkraft med en ikke-navngitt joint venture-partner (JV).

Den nye enheten, kalt Magnora Floating Wind, vil i utgangspunktet operere i det skotske og norske markedet og vil se på å komme inn på nye markeder også de neste månedene. I Skottland jobber joint venture allerede med en forespørsel om den kommende offshore vind leasing runden og forbereder seg også på å delta i det første offshore vind anbudet i Norge, som vil bli lansert i år.

Selv om det ikke ga navnet til partneren, sa Magnora at det er et globalt marin energiteknologi- og serviceselskap med omfattende erfaring innen produksjon, prosjektledelse, konstruksjon og installasjon av flytende vindanlegg, og har også en hydrogenvirksomhet. Den felles partnerens identitet og flere detaljer om den felles virksomheten og dens pågående aktiviteter skal avsløres «innen kort tid,» sa Magnora, som holder til i Oslo.

«[..] Vi tror samarbeidet vil være gunstig for å senke investeringene, øke potensielle inntekter og senke driftskostnadene for vinden som blåser i fremtiden, ”sa konsernsjef Torstein Sanness.

READ  Une entreprise américaine va créer 3000 emplois à Oujda

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *